Life

Ce conțin, de fapt, burgerii de post de la Kaufland. Mulți clienți nici măcar nu citesc eticheta

Care este, în realitate, compoziția burgerilor de post care se găsesc în magazinele Kaufland. Multe persoane ignoră ambalajul.
03.04.2024 | 19:45
Ce contin de fapt burgerii de post de la Kaufland Multi clienti nici macar nu citesc eticheta
Care este, în realitate, compoziția burgerilor de post care se găsesc în magazinele Kaufland. Multe persoane ignoră ambalajul. Sursa foto: freepik.com / wikipedia.org. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conțin, de fapt, burgerii de post de la Kaufland. Mulți clienți nici măcar nu citesc eticheta și se iau după prețul mic. Cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar suma de 16 lei pentru un pachet de două bucăți.

Care este, în realitate, compoziția burgerilor de post care se găsesc în magazinele Kaufland. Multe persoane ignoră ambalajul

Care este, în realitate, compoziția burgerilor de post care se găsesc în magazinele Kaufland. Multe persoane ignoră ambalajul. Produsul este unul vegetal care este realizat pe bază de proteine din mazăre și bob.

ADVERTISEMENT

Alimentul este o alternativă pentru cheeseburger. De asemenea, oamenii trebuie să țină cont neapărat că este vorba de un produs decongelat, care are printre ingredientele sale apă, ulei de floarea soarelui și ulei de cocos.

De asemenea, eticheta mai arată că mai conține 18% preparat vegetal pe bază de ulei de cocos (apă, ulei de cocos, amidon, amidon modificat, arome naturale, sare iodată, colorant – caroten) și 13% texturat proteic din mazăre.

ADVERTISEMENT

În plus, burgerii de post care se găsesc pe rafturile de la Kaufland mai au în compoziția lor 2,3% proteină din mazăre, 1,5% proteină din bob, stabilizator (metilceluloză), amidon, sare, sirop de glucoză și diverse arome.

Totodată, pe ambalaj se mai arată că rețeta are condimente (ceapă, usturoi, piper), antioxidanți (acid ascorbic, acid citric), extracte de condimente, conservant (oțet tamponat) și coloranți alimentari (suc concentrat de sfeclă roșie, extract de orz malțificat).

ADVERTISEMENT

Mai mult, producătorul atrage atenția asupra faptului că produsul de post poate conține urme de gluten, soia, țelină, muștar, fructe cu coajă lemnoasă. Burgerii vegani se pregătesc termic și se consumă imediat ce sunt gata.

Ce cred specialiștii despre mâncarea de tip fast-food

Mâncarea fast-food este de ani buni în mijlocul unor controverse. Unii specialiști susțin că nu este deloc sănătoasă pentru organismul uman, în timp ce alții sunt de părere că nu ar trebui eliminată complet din alimentație.

ADVERTISEMENT

De această părere este Angie Kasabie, un nutriționist apreciat din Bulgaria. Expertul susține că aceste preparate trebuie mâncate în cantități moderate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să apară zilnic în meniu.

„Chiar dacă nu este benefică, corpul trebuie să-și dezvolte imunitatea împotriva sa. Interzicerea totală nu este recomandată, deoarece corpul va simți astfel o poftă sporită pentru fast-food”, spune specialistul, conform stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT