Life

Ce conține, de fapt, apa plată de la Zizin. Este preferata românilor, dar supriza e una uriașă

Ce substanțe conține faimoasa apă plată de la Zizin. Românii se vor gândi, de acum încolo, de două ori atunci când o vor alege.
03.02.2024 | 15:04
Ce contine de fapt apa plata de la Zizin Este preferata romanilor dar supriza e una uriasa
Ce conține apa plată de la Zizin. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Apa plată de la Zizin este una dintre cele mai populare în rândul românilor. Aproape că nu este persoană care să nu se fi hidratat, măcar o dată, cu faimoasa apă plată. În ciuda faptului că este consumată în cantități uriașe, puțini sunt cei care știu ce conține, de fapt, aceasta.

Apa plată de la Zizin, în topul celor mai recomandate surse de hidratare

Este foarte bine cunoscut faptul că specialiștii recomandă hidratarea zilnică cu cel puțin 2 litri de apă. Însă, nu este suficient doar să consumăm apă, ci și să ne asigurăm că aceasta are aportul de nutrienți necesari organismului uman.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai recomandate ape este cea plată, iar în România, sute de mii de persoane apelează la apa plată de la Zizin. Deși este un brand de apă relativ recent pe piață, se pare că i-a cucerit instant pe români.

Nu multă lume știe, însă istoria apei Zizin pornește din anul 1773. Atunci, a fost realizată prima descriere oficială a apelor din localitatea Zizin de către Dr. Lucas Wagner. Patru ani mai târziu, a apărut și prima menționare oficială a acestora într-o lucrare științifică publicată la Viena.

ADVERTISEMENT

În 1818, apele Zizin au fost supuse primelor analize chimice. Mai bine de un secol mai târziu, apele Zizin au început să fie comparate cu unele dintre cele mai renumite izvoare din Europa. Totul s-a datorat efectelor terapeutice și curative ale acestora.

În 1927, prin Decizia Ministerului Sănătății, Zizin devine Instituție balneo-minerală mică. 70 de ani mai târziu, Zizin face pasul spre privatizare și începe amplul proces de dezvoltare al brandului.

ADVERTISEMENT

Apa plată de la Zizin conține un complex de substanțe benefice organismului

În prezent, apa plată Zizin este prezentă în toate supermarketurile, iar prețul ei este unul avantajos. Apa Zizin își are izvorul în pânzele freatice ale munților Ciucaș și este una dintre cele mai pure și benefice ape pentru organism.

În conținutul ei se regăsesc o doză mare de calciu, dar și sodiu. De asemenea, tot în compoziția sa se mai regăsesc doze de magneziu și potasiu, toate contribuind la echilibrul organismului.

ADVERTISEMENT

Calciul din apa plată Zizin ajută la sănătatea sistemului osos și reglează presiunea arterială. În plus, menține activitatea cerebrală și contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar.

La rândul său, sodiul ajută la echilibrarea tensiunii arteriale și influențează sănătatea stomacului. Potasiul și magneziul din apa plată Zizin asigură hidratarea organismului și îmbunătățesc sistemul muscular și respirator.

ADVERTISEMENT
Tags: