ADVERTISEMENT
Sport

Ce cotă are naționala României ca să câștige turneul olimpic, după victoria cu Honduras? Cine sunt principalele favorite

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu victorie în turneul olimpic de fotbal. Succesul în fața Hondurasului nu i-a convins pe specialiști.
Autor: Patrice Podina | 22.07.2021 | 17:49
Ce cotă are naționala României ca să câștige turneul olimpic, după victoria cu Honduras? Cine sunt principalele favorite

”Tricolorii” s-au impus cu 1-0 după un autogol al adversarilor în finalul primei reprize și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturi.

ADVERTISEMENT

În ciuda succesului în fața reprezentativei U23 a Hondurasului, naționala României nu este cotată printre favoritele la câștigarea turneului.

România, departe de principalele favorite

În prima zi din turneul masculin s-au înregistrat o serie de surprize, printre care și succesul Noii Zeelande în fața Coreei de Sud, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Două dintre favorite au început cu stângul turneul olimpic. Spania nu a reușit să învingă naționala Egiptului, iar Mexic a detonat bomba învingând Franța.

Principalele favorite la câștigarea medaliilor de aur după prima zi a turneului:

ADVERTISEMENT

1. Spania (cota 2)

2. Brazilia (cota 2.75)

3. Franța (cota 5)

4. Japonia (cota 8)

5. Argentina (cota 8)

6. Germania (cota 9)

7. Coreea de Sud (cota 16)

8. România (cota 40)

Nici președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, nu-i vede pe ”tricolori” printre favoriți, dar crede că acest lucru poate fi un avantaj pentru echipa lui Mirel Rădoi.

”Această calificare este ceva extraordinar, deja aceşti jucători au intrat în istorie, vor fi mereu acolo printre olimpieni. Cât despre rezultat, ştiu că vor da totul pe teren, ştiu că nu au frică de niciun adversar, iar Mirel Rădoi va alcătui cea mai eficientă echipă.

ADVERTISEMENT

Totul este posibil aici şi acum. Nu mai trebuie să aştepte altă ocazie. Toţi iubitorii fotbalului îi vor încuraja. Nu suntem favoriţi şi asta este un aspect care poate deveni un avantaj. Nu există presiune, aşa că Hai România!”, a declarat Mihai Covaliu, într-un interviu pentru Agerpres.

Grupă aparent favorabilă pentru „tricolori”

România face parte dintr-o grupă foarte convenabilă la Jocurile Olimpice, cu Honduras, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă. Primele două merg mai departe în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

Următoarea partidă a ”tricolorilor” este programată pe 25 iulie, contra principalei favorite a grupei, Coreea de Sud, iar pe 28 iulie este programat meciul cu Noua Zeelandă.

101 sportivi din România vor evolua în întrecerile olimpice de la Tokyo, între 22 iulie şi 8 august. Aceștia se vor lupta pentru medalii în întrecerile de atletism, baschet 3×3, box, canotaj, ciclism, fotbal, gimnastică, nataţie, canoe, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul şi triatlon.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1