Life

Ce diagnostic i-a fost pus lui Alexandru Arșinel și de ce a ajuns la spital de la căminul de bătrâni. Declarații exclusive

Alexandru Arșinel a fost dus, de urgență, la spital, diagnosticul care i-a fost pus fiind unul de natură să îi îngrijoreze pe toți cei apropiați marelui actor.
16.08.2022 | 12:16
Ce diagnostic ia fost pus lui Alexandru Arsinel si de ce a ajuns la spital de la caminul de batrani Declaratii exclusive
Alexandru Arșinel a reușit, cu diagnosticul primit, să îi îngrijoreze pe apropiați după ce a ajuns, din nou, la spital / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a acuzat probleme de sănătate, motiv pentru care a fost dus de la azilul la care era internat la spital, în regim de urgență. Conform informațiilor obținute în exclusivitate de FANATIK, problemele pe care le acuză marele actor sunt cardiace, situația lui fiind critică, diagnosticul care i-a fost pus fiind unul cât se poate de îngrijorător.

Motivul pentru care Alexandru Arșinel a fost transferat de la căminul de bătrâni la spital. Ce diagnostic i-au pus medicii

Alexandru Arșinel a ajuns la spital, după ce, timp de câteva săptămâni, a fost internat la un azil de bătrâni. Situația lui, susțin informațiile obținute de FANATIK, este una destul de gravă, medicii luând, de cum a ajuns la spital, primele măsuri pentru a-l stabiliza.

ADVERTISEMENT

După analizele care i-au fost făcute, pare-se, Alexandru Arșinel suferă de o aritmie cardiacă. Bradicardie, o aritmie care îi coboară pulsul nepermis de mult. Culmea, el are instalat și un stimulator cardiac, un aparat care, conform specificațiilor medicale, ar trebui să îi regularizeze ritmul bătăilor inimii.

De altfel, acesta a și fost motivul pentru care Alexandru Arșinel a fost dus la spital, bradicardia fiind un posibil semn al unui atac de cord incipient. Din fericire, până la această oră, cel mai grav diagnostic posibil, cel de atac de cord, nu a fost confirmat, Alexandru Arșinel fiind însă în situația de a fi tratat, medicamentos, pentru a fi evitată o asemenea situație.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor noastre, Alexandru Arșinel va petrece câteva zile, sub strictă supraveghere, la spitalul la care a fost internat, el urmând să primească tratamentul necesar pentru a fi stabilizat cardiac. În cazul în care medicii vor reuși să elimine aritmia cardiacă, actorul va scăpa de o nouă intervenție chirurgicală.

Ce spun copiii lui Alexandru Arșinel cu privire la starea maestrului

Cu Alexandru Arșinel internat la azilul de bătrâni, responsabilitatea cu privire la comunicarea stării de sănătate a maestrului a rămas în grija fiilor săi, Cristian și Bogdan. Cei doi preferă însă să fie cât se poate de discreți cu privire la problemele pe care le are tatăl lor.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Cristian Arșinel a răspuns, sec, că nu poate da informații despre starea de sănătate a tatălui său. ”Nu comentez”, a spus el.

Bogdan Arșinel însă a fost ceva mai explicit cu privire la starea de sănătate a maestrului. ”Este la spital, se fac analize amănunțite cu privire la starea lui. Nu știu exact, dar zilele viitoare, va fi externat. Încă nu am decis, noi, familia, dacă să îl ducem acasă sau înapoi la acel centru de îngrijiri la care a stat. Vă vom ține la curent. Dar, acum, tata se simte binișor, e bine… Să vedem ce va fi”, ne-a spus, în exclusivitate, Bogdan Arșinel.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, susțin informațiile noastre, același răspuns îl primesc și foștii colegi ai marelui actor de la Teatrul Constantin Tănase din București, cu toții îngrijorați de ce se întâmplă cu Alexandru Arșinel.

ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel are o ultimă dorință

În exclusivitate pentru FANATIK, Alexandru Arșinel a vorbit despre ultima lui dorință. Una legată de o retragere onorabilă din lumea teatrului pe care l-a servit cu credință, de-a lungul ultimelor șase decenii.

”Eu sunt din Dolhasca. Acolo, de exemplu, și dacă se inaugurează o grădiniță sunt invitat. Și sunt bine primit, apreciat. Vreau, într-un fel, să le și mulțumesc pentru tot. Acolo mă voi retrage, acolo voi pune punct (…) Doresc să îmi mai invit doi trei colegi la un spectacol la Dolhasca, apoi să mă retrag. Dar nu în altă parte o să fac retragerea, doar la Dolhasca pot să o fac”, ne spunea, în exclusivitate, acum câteva luni, Alexandru Arșinel.

De altfel, încă de pe atunci, se plângea că în ciuda stimulatorului cardiac implantat – aparat care, în principiu, ar fi trebuit să îi regularizeze bătăile inimii – situația lui era dificilă. Și, desigur, se plângea de inimă…

”Nu neapărat mă plâng de dureri, ci de suferință. Inima continuă să își facă damblaua, nu sunt în regulă. Am probleme și cu respirația”, ne spunea marele actor.

Cum FANATIK l-a vizitat chiar de ziua lui de naștere, pe 4 iunie 2022, atunci când a împlinit 83 de ani, Alexandru Arșinel a vorbit despre ce își mai dorește. Și, din păcate, ce nu mai poate să facă.

”Stăteam acum, cât vorbesc cu dumneavoastră, și visam cu ochii deschiși. Mă visam pe scenă, la Boema… Mi-e dor de teatru, de multă lume în sală, de aplauze. (…) Îmi doresc să fiu pe scenă, cu Stela Popescu, să mai jucăm împreună. Ar fi o mare plăcere, o mare bucurie”, ne spunea, în exclusivitate, Alexandru Arșinel cu câteva zile înainte de a ajunge în azilul de bătrâni.