Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce diferențe există între Zeljko Kopic și Ovidiu Burcă? Verdictul ferm al lui Florentin Petre

Florentin Petre a discutat despre diferențele dintre Zeljko Kopic și Ovidiu Burcă. Fostul jucător al lui Dinamo a spus-o clar și direct.
01.03.2024 | 19:07
Ce diferente exista intre Zeljko Kopic si Ovidiu Burca Verdictul ferm al lui Florentin Petre
Florentin Petre, analiza lui Zeljko Kopic și a lui Ovidiu Burcă. Sursa Foto: Colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Dinamo a are trei victorii în cele 7 meciuri jucate în acest an. După triumful cu Hermannstadt, Florentin Petre discutat despre formația din Ștefan cel Mare, dar și despre diferențele dintre Zeljko Kopic și Ovidiu Burcă.

Ce diferențe există între Zeljko Kopic și Ovidiu Burcă?

Florentin Petre a dat un verdict ferm în legătură cu diferențele dintre Zeljko Kopic și Ovidiu Burcă. Fostul jucător al lui Dinamo a spus clar că antrenorul croat are avantajul unui buget mai mare și al unui lot mai bun.

ADVERTISEMENT

“Dacă ar fi avut jucătorii pe care îi are Kopic și Burcă făcea față fără nicio problemă. Orice antrenor, oricât de bun ar fi, dacă nu are rezultate cu un grup este normal să existe un bum la echipă care să facă diferența. 

Eu l-am apreciat și îl apreciez pe Ovidiu, pentru că făcut niște lucruri extraordinare la echipă. Dar în momentul când a mers în Liga 1 și a avut atât de multe eșecuri era normal să facă pasul înapoi.

ADVERTISEMENT

Lăsând un antrenor care are capacitate și disciplină. Se vede că jucătorii au o altă reacție. Jucătorii noi care au venit au altă calitate față de cei vechi. Chiar dacă în momentul de față nu sunt foarte bine pregătiți și nu au omogenitate, ei fac diferența pe calitate. 

Bugetul pe care l-a avut Burcă este mult mai mic față de ce are Kopic în momentul de față. Când ai buget faci performanță, când nu ai buget nu poți. Mă bucur că au investit, că au adus jucători și aș fi foarte fericit dacă Dinamo va rămâne în Liga 1 și va avea continuitate”, a spus Florentin Petre, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

“Dinamo suferă la omogenitate”

Florentin Petre a discutat și despre cea mai mare problemă a lui Dinamo din această perioadă. Totodată, fostul jucător al “câinilor” este de părere că elevii lui Kopic vor arăta mult mai bine după încă 2-3 victorii legate.

“Dinamo suferă la omogenitate. Se vede că jucătorii care au venit nu au avut o continuitate în jocuri și nu s-au antrenat cu echipa. Eu cred, cu siguranță, că Dinamo va deveni un grup extraordinar peste 3-4 jocuri.

ADVERTISEMENT

Un grup bine închegat, un grup bine pregătit fizic și moral. După încă 2-3 victorii va arăta altfel această echipă. Și până acum au avut o atitudine bună cu multe meciuri pierdute la limită. Aseară s-au apărat cu toată echipa și asta a contat mult”, a declarat fostul jucător al lui Dinamo, la FANATIK SUPERLIGA.

Florentin Petre, despre cei 4 jucători lipsă de la Dinamo

În final, Petre a mai discutat și despre cei 4 jucători lipsă de la meciul Dinamo – Hermannstadt, 1-0. Este vorba despre Politic, Amzăr, Homawoo și Milanov, așa cum a anunțat FANATIK înaintea partidei formației din Ștefan cel Mare.

“Într-adevăr, au lipsit cei 4. Dar cei care au intrat au făcut diferența. Valoarea lotului este cât de cât apropiată. Este foarte important ca într-un lot să ai 16-17 jucători de valoare apropiată, ca în momentul în care intervin accidentări sau suspendări, când bagi jucătorul de pe bancă să nu existe diferență între titular și rezervă. E un lucru bun că are de unde să aleagă și că are jucători care dau randament. 

Antrenorul trebuie să fie cel care dirijează grupul și jocul. Să își exprime foarte bine ideile și să umble la cheița creierului, să aibă randament psihologic bun. Jucătorii au calitate și a fost nevoie de ceva nou care să îi facă pe ei să conștientizeze unde joacă și să o facă mai bine”, a mai spus Florentin Petre, la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Analiza lui Florentin Petre după Dinamo - Hermannstadt 1-0

ADVERTISEMENT