Life

Ce este, de fapt, bulionul de oase. Cum se poate obține. Secretul pe care puține gospodine îl mai cunosc

Ce înseamnă, în realitate, bulionul de oase și cum se face. Pontul pe care îl mai știu foarte puține femei din România.
29.03.2024 | 15:19
Ce este de fapt bulionul de oase Cum se poate obtine Secretul pe care putine gospodine il mai cunosc
Ce înseamnă, în realitate, bulionul de oase și cum se face. Pontul pe care îl mai știu foarte puține femei din România. Sursa foto: lapsihiatru.ro
ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, bulionul de oase. Cum se poate obține. Secretul pe care puține gospodine îl mai cunosc. Preparatul este unul realizat din cele mai vechi timpuri și care are numeroase beneficii pentru organismul uman.

Ce înseamnă, în realitate, bulionul de oase și cum se face. Pontul pe care îl mai știu foarte puține femei din România

Ce înseamnă, în realitate, bulionul de oase și cum se face. Pontul pe care îl mai știu foarte puține femei din România. Produsul a început să fie folosit la gătit în urmă cu secole bune, antropologii fiind de părere că există încă din preistorie.

ADVERTISEMENT

Acest preparat se obține prin fierberea oaselor și a țesuturilor conjunctive ale animalelor în apă. Se folosesc anumite părți din animale care, de altfel, sunt necomestibile, cum ar fi: oasele, copitele și articulațiile.

Toate aceste părți se fierb pentru o perioadă lungă de timp, putându-se folosi oase de porc, pui, vită, vițel sau curcan. De asemenea, gospodinele pot utiliza chiar și bucăți din animale care au fost vânate, precum bizon, bivol, căprioasă sau pește.

ADVERTISEMENT

Așadar, există mai multe tipuri de bulion de oase, în funcție de animalul ales. Gospodinele folosesc produsul ca bază pentru diverse preparate culinare, printre care se numără sosurile, tocănițele, supele sau risotto.

Mai mult decât atât, lichidul este ideal pentru consumul simplu pentru că are multe beneficii. Și unde mai pui că preparatul se păstrează extrem de ușor, în recipiente care se închid ermetic. Se ține la frigider aproximativ 3-4 zile.

ADVERTISEMENT

Pentru a se păstra pe termen lung este bine să se congeleze în recipiente mici. Bulionul de oase se decongelează numai în porții individuale, în funcție de preparatul culinar pe care alegeți să îl gătiți în ziua respectivă.

Ce proprietați are bulionul de oase

Cercetătorii au descoperit că lichidul este sănătos și că are rolul de a întări oasele. De asemenea, oamenii de știință spun că acesta dă energie organismului uman, îl protejează de bolile de piele și îi ajută să doarmă mai bine.

ADVERTISEMENT

Bulionul de oase are o concentrație foarte mare de colagen, fiind o băutură care protejează articulațiile, dinții, pielea, părul și unghiile. Specialiștii mai spun că este bogat în calciu, magneziu, fosfor și aminoacizi.

Toate aceste substanțe favorizează o vindecare mai rapidă a rănilor și are efecte antiinflamatorii. În plus, bulionul de oase reprezintă un remediu perfect pentru a combate răceala în sezonul rece pentru că acționează aproape instant.

Multe studii clinice au demonstrat de-a lungul timpului, conform Aleph News, că bulionul de oase este bun pentru femeile aflate în postmenopauză, prevenind îmbătrânirea pielii și a bolilor care țin de sistemul reproducător.

Funcționează de minune și în cazul persoanelor care se luptă cu insomnia datorită gelatinei care se găsește în oase. Experții în domeniul medical îl sfătuiesc pe oameni să bea un pahar cu bulion de oase înainte de somn.

ADVERTISEMENT