Life

Ce este, de fapt, Google Discover. Cum să-l folosești ca să ai cele mai tari știri gratis și fără efort

Ce este Google Discover și cum trebuie să-l folosești. Te poate ajuta să găsești cele mai tari știri. Nu trebuie să faci deloc efort.
03.01.2024 | 11:12
Ce este de fapt Google Discover Cum sal folosesti ca sa ai cele mai tari stiri gratis si fara efort
Ce este și cum se folosește Google Discover. Sursa foto: Hepta, rockcontent.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Google Discover este o funcție care te poate ajuta să găsești știrile și informațiile care te interesează. Nu trebuie să faci prea multe, pentru că Google se va ocupa de tot.

Ce este, de fapt, Google Discover și cum să-l folosești

În ultimii ani, Google a lansat numeroase funcții pentru utilizatori, iar unele dintre ele sunt foarte utile pentru a găsi diverse informații. De exemplu, dacă vrei să găsești ceea ce te interesează, atunci când vine vorba de știri, există o soluție simplă.

ADVERTISEMENT

Google Discover te poate ajuta să găsești știrile de interes pentru tine, pe care le poți citi în mod gratuit. Nu trebuie să faci nimic special, însă vei găsi mult mai ușor informațiile pe care le vrei.

Totul a pornit de la Google Now, care s-a numit mai târziu Google Feed. Ideea de bază a fost căutarea de informații fără ca utilizatorul să facă ceva special. În cele din urmă, a devenit Google Discover, nume pe care îl are și în prezent.

ADVERTISEMENT

Scopul pe care îl are Google Discover este să te ajute să descoperi conținut adaptat la interesele tale. Feed-ul fiecăruia este personalizat în funcție de propriile tale preferințe.

Nu este nevoie să vizitezi mai multe site-uri web și nici să-ți creezi propriile fluxuri RSS, pentru că Google va avea grijă de tot. Mai exact, va aduna diverse articole de pe internet care ți-ar plăcea.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că funcția este disponibilă numai pe un dispozitiv mobil. Poți utiliza un iPhone, iPad sau un telefon/tabletă Android. Pe site-ul mobil Google, funcția nu e disponibilă.

Google Discover se bazează pe informațiile pe care deja le-ai utilizat, aici fiind incluse activitatea ta de pe web, istoricul YouTube, căutările tale și altele. De altfel, e important și modul în care personalizezi Discover, care funcționează ca un algoritm.

ADVERTISEMENT

Cum poți vedea știrile care te interesează

În primă fază, s-ar putea să găsești lucruri care nu sunt de interes. Dacă ai căutat o singură dată o anumită informație, nu înseamnă că te va interesa în continuare. Dacă îi spui că subiectul respectiv nu te interesează, atunci Google va avea grijă să găsească altceva.

Cu ajutorul Google Discover, poți acționa pe conținutul pe care îl vezi. Poveștile apar în feed sub formă de carduri, care includ controale pentru ajustări.

Dacă îți place un articol, atunci poți apăsa pe iconița inimii. Astfel, vei vedea mai multe povești asemănătoare. De asemenea, poți apăsa pe iconița meniu pentru a vedea mai multe opțiuni și poți bifa de acolo “nu sunt interesat”.

ADVERTISEMENT