Sport

Ce îi reproșează Marius Șumudică lui Emil Săndoi după debutul cu stângul la Euro U21 2023: ”Nu pot să mă abțin, sunt șocat”

Înfrângerea suferită de naționala de tineret la debutul la Euro U21 2023 a fost un bun prilej pentru Marius Șumudică de a pune tunurile pe Emil Săndoi.
22.06.2023 | 22:55
Ce ii reproseaza Marius Sumudica lui Emil Sandoi dupa debutul cu stangul la Euro U21 2023 Nu pot sa ma abtin sunt socat
Înfrângerea suferită de naționala de tineret la debutul la Euro U21 2023 a fost un bun prilej pentru Marius Șumudică de a pune tunurile pe Emil Săndoi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România U21 a cedat fără drept de apel în fața Spaniei U21, scor 0-3, în primul meci de la turneul final, dar mai mult decât rezultatul negativ dezamăgirea a venit din jocul modest prestat de ”tricolorii mici”.

Emil Săndoi, luat la rost de Marius Șumudică după înfrângerea cu Spania de la Euro U21 2023

Debutul catastrofal al naționalei de tineret de la Euro U21 2023 a fost taxat extrem de dur de Marius Șumudică, care a fost uimit de faptul că secundul Daniel Pancu nu a fost alături de selecționerul Emil Săndoi pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

”De asta sunt șocat, de abordarea partidei, de curaj. (…) Joci cu 20.000 de oameni în tribună, să te prezinți așa? Mă uitam ieri… fără presiune pe omul cu mingea, nu punem presiune deloc pe ei. Sunt niște lucruri care pe mine m-au frapat.

N-am nimic cu staff-ul echipei naționale, dar nu pot să mă abțin. M-a rugat Ianis (n.r. – Ia nis Zicu) să mă abțin, dar nu pot s-o fac. Nu înțeleg cum, la echipa națională, tu, Emil Săndoi, te întorci spre bancă și nu găsești pe nimeni cu care să vorbești! De ce Pancu n-a fost pe bancă?

ADVERTISEMENT

Staff-ul îți dă echilibru. Când staff-ul e puternic, și echipa prinde încredere. Mă uitam… Unul avea căștile prin urechi, nu l-am văzut în viața mea. Nu se poate să nu-l pui pe Pancu pe bancă! Dă tonus echipei, are o anumită agresivitate!”, a declarat Șumudică, la emisiunea Digi Sport Special.

Pancu a explicat de ce nu a stat pe bancă

Daniel Pancu a fost cooptat în staff-ul naționalei de tineret a României pentru turneul final al Euro U21 2023, dar la meciul împotriva Spaniei a stat în tribună și a ținut legătura prin telefon cu Răzvan Rotaru, un alt secund al lui Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

Pancu a fost cel care a ținut să lămurească această problemă și i-a transmis moderatorului Vali Moraru că s-a luat o astfel de decizie pentru că UEFA nu acceptă mai mult de doi antrenori secunzi pe banca tehnică.

”Nu puteam sta pe bancă, UEFA permite prezența pe bancă doar a doi secunzi. Vali Năstase și Răzvan Rotaru au fost acolo tot timpul, nu era corect să vin eu”, a fost mesajul împăciuitor al fostului atacant rapidist.

ADVERTISEMENT

Agentul Florin Manea a mărturisit la finalul eșecului drastic al ”tricolorilor mici” că mai mulți scouteri ale unor cluburi din Italia au fost prezenți la partida cu Spania, însă aceștia s-au arătat dezamăgiți de jocul formației lui Emil Săndoi.


  • 2,81 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „total goluri România U21: sub 0,5” la meciul România U21 – Ucraina U21

ADVERTISEMENT