Sport

România U21 – Spania U21 0-3, în etapa 1 din Grupa B de la Euro U21 2023. Lecție de fotbal predată de „La Rojita”. Cum arată clasamentul

România U21 a pierdut clar, scor 0-3, meciul cu Spania U21 din prima etapă a Grupei B a turneului final al Campionatului European 2023.
21.06.2023 | 23:52
Romania U21  Spania U21 03 in etapa 1 din Grupa B de la Euro U21 2023 Lectie de fotbal predata de La Rojita Cum arata clasamentul
România U21 a debutat cu o înfrângere, 0-3 contra Spaniei U21, la turneul final al Campionatului European de Tineret 2023. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
21-06-2023
20:52

Cum arată clasamentul din Grupa B după România U21 - Spania U21 0-3

România U21 a pierdut fără drept de apel cu 0-3 meciul de debut la turneul final al Campionatului European de Tineret contra Spaniei U21 și ocupă ultimul loc în clasamentul Grupei B după prima etapă.

Chiar dacă au intrat la pauză cu un 0-0 ce dădea speranțe, „tricolorii” lui Emil Săndoi nu au reușit să mai fcaă fgață tăvălugului spaniol și în repriza secundă. Au încasat trei goluri și acum așteaptă cu înfrigurare meciul de sâmbătă contra Ucrainei, care a devenit decisiv în ecuația calificării în sferturile de finală.

Avem nevoie obligatoriu de o victorie, deoarece Ucraina s-a impus cu 2-0 în fața Croației în celălalt meci al grupei.

Clasament Grupa B
21-06-2023
18:44

România U21 - Spania U21 0-3 (Baena 55, Miranda 62, Sergio Gomez 90+5)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 90+5: GOOOL Spania! Sergio Gomez execută o lovitură liberă de la peste 20 de metri, mingea este deviată de zid, îl păcălește pe Mihai Popa și intră în plasă.

Min. 84: Oroz trage din mijlocul careului, mingea este respinsă de Popa în bară, se plimbă pe linia porții, apoi Pantea o respinge în corner.

Min. 79: Markovic rămâne singur la marginea careului spaniol, dar șutează lamentabil, mult peste poartă.

Min. 76: Abel Ruiz scapă singur cu Popa, șutează din unghi, dar portarul nostru reușește să respingă cu piciorul.

Min. 67: Miranda pătrunde pe stânga, centrează în fața porții, mingea e deviată, dar Popa e atent și respinge de lângă bară în corner.

Min. 62: GOOOL Spania! Fază de manual a spaniolilor, mingea circulă pe traseul Abel Ruiz- Sergio Gomez – Miranda, iar ultimul înscrie din 6 metri.

Min. 55: GOOOL Spania! Sergio Gomez centrează în mijlocul careului, de unde Baena reia în poartă cu un șut plasat.

Min. 45+2: Tavi Popescu execută o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta mult peste poarta spaniolă.

Min. 43; Rodri trece foarte ușor de Borza pe dreapta, centrează perfect în careu, dar Abel Ruiz trimite incredibil din 3 metri pe lângă poarta goală.

Min. 34: Baena profită de o ieșire aiurea din poartă a lui Popa, îl depășește ușor, mingea ajunge la Abel Ruiz, care reia spre poarta goală, însă apare excelent Racovițan și respinge.

Min. 31: Sergio Gomez reia cu capul din 6 metri, mingea se duce peste transversală.

Min. 27: Baena șutează puternic de la 18 metri, mingea trece puțin pe lână bară.

Min. 22: Sancet pătrunde în careu, șutează periculos din unghi, mingea este deviată și lovește plasa laterală.

Min. 21: Louis Munteanu ștează de la 20 de metri, lateral dreapta, mult peste poartă.

Min. 5: Șutul lui Albu de la peste 20 de metri este deviat în corner de un jucător spaniol.

Min. 2: Abel Ruiz driblează la marginea careului și șutează puternic, dar mingea trece peste poarta lui Popa.

Min. 1: A început parida.

21-06-2023
17:42

Echipele de start la România U21 - Spania U21

Au apărut echipele de start la România U21 – Spania U21:

România U21: Popa – Pantea, Racovițan, Dican, Borza – Ișfan, Albu, Pitu – L. Munteanu, Bîrligea, Oct. Popescu. Rezerve: Târnovanu, Gorcea, Țicu, Lixandru, Petrila, Miculescu, Markovic, Cîmpanu, Mazilu, Dumitrescu, Pop. Selecționer: Emil Săndoi

Spania U21: Tenas – Martinez, Parede, Pachecho, Miranada – Blanca, Alex Baena – Rodri, Sancet, Sergio Gomez – Abel Ruiz. Rezerve: Agirrezabala, Leo Roman, V.Gomez, Guillamon, Riquelma, Barrenetxea, Gila, Veiga, Oroz, Sanchez. Camello, Bernabe. Selecționer: Santi Denia

Meciul România U21 – Spania U21 are loc miercuri, 21 iunie, cu începere de  la ora 21:45, în cadrul etapei 1 din grupa B a turneului final al EURO U21 2023. „Tricolorii” mici au parte de un debut de foc, împotriva echipei care este marea favorită la ocuparea primului loc în grupă și una dintre pretendentele la cununa europeană. O cunună pe care a mai cucerit-o până acum de cinci ori, la egalitate de trofee cu Italia, și ea prezentă, în grupa D, la acest turneu final organizat în comun în România și Georgia.

Unde se joacă meciul România U21 – Spania U21 la EURO U21 2023

Întâlnirea România U21 – Spania U21 se dispută miercuri, 21 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua ridicat în 2020 cu ocazia turneului final al EURO 2020. Următoarele două partide ale „tricolorilor” mici, sâmbătă, 24 iunie, cu Ucraina și marți, 27 iunie, cu Croația, se vor juca tot pe același stadion.

ADVERTISEMENT

La cel mai greu examen al elevilor lui Emil Săndoi stadionul va fi plin și jucătorii români vor avea parte de un suport consistent din partea spectatorilor în încercarea lor de a obține un rezultat cât mai bun în fața uneia dintre cele puternice naționale la această vârstă din fotbalul european. Și selecționerul Emil Săndoi cere din partea publicului susținere totală, care să încarce cu multă energie naționala României.

Cine transmite la TV partida România U21 – Spania U21 la Campionatul European U21 2023

Turneul final al EURO U21 a fost achiziționat în exclusivitate de TVR, care îl va difuza pe cele două posturi principale, TVR 1 și TVR 2. Partida România U21 – Spania U21 se joacă miercuri, 21 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua din Ghencea, în etapa 1 din grupa B a turneului final au EURO U 21 și va fi transmisă în direct pe postul TVR 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, miercuri, 21 iunie, va fi foarte cald, la orele amiezii urmând a se înregistra o maximă de 32 de grade, dar la ora meciului vor mai fi în jur de 27 de grade. Nu ar fi deloc exclus să se ia decizia unor pauze de hidratare de către brigada de arbitri din Belgia, condusă de Erik Lambrechts. Nu avem amintiri prea plăcute cu acest arbitru, care sezonul trecut de Conference League a condus dezastruos returul partidei Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova disputat în Israel și terminat cu calificarea gazdelor după lovituri de departajare.

Ce jucători lipsesc din confruntarea România U21 – Spania U21 la turneul final al Campionatului European U21

Numai în pielea selecționerului Emil Săndoi să nu te afli înaintea meciului de debut al „tricolorilor” mici la turneul final al EURO U21. Una și-a dorit selecționerul pentru a putea trimite pe teren cea mai competitivă formulă de start și alta e nevoit să facă, urmare a numeroaselor probleme de lot apărute.

ADVERTISEMENT

Două piese de greutate, mijlocașul Constantin Grameni și, mai ales, cel mai rapid jucător din atacul nostru, Valentin Mihăilă, eroul echipei mari la Lucerna, cu două goluri egalizatoare pe finalul partidei cu Elveția, sunt out cu probleme musculare. Atacantul Parmei s-a accidentat stupid în timp ce se urcase pe garduri pentru a sărbători cu fanii din tribune.

Vladimir Screciu, cel mai bun mijlocaș, și el „furat” de Edi Iordănescu la echipa mare în Elveția și folosit ca titular, nu poate evolua nici el contra Spaniei, dar nu din motive de sănătate, însă va putea intra în următoarele două meciuri, cu Ucraina și Croația. Atacul va fi alcătuit din Bîrligea de la CFR Cluj și Louis Munteanu, de la Farul. Spre deosebire de Emil Săndoi, selecționerul Spaniei, Sanchez Denia, poate folosi cea mai bună formulă de echipă.

ADVERTISEMENT

Lotul naţionalei U21 a României la EURO 2023 UNDER 21

Portari: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);

Fundaşi: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);

Mijlocaşi: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), David Miculescu (FCSB), Adrian Mazilu (Farul Constanța);

Atacanţi: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

Cote la pariuri la jocul România U21 – Spania U21 de la Campionatul European de tineret

Pentru casele de pariuri, trinerii „tricolori” arată ca victime sigure. Ibericii sunt uriași favoriți, la cota de 1,30, în timp ce elevii lui Emil Săndoi au o cotă abisală pentru a produce un rezultat de senzație. 11,00 este cota pentru o victorie a României, iar pentru semnul „X” cota este de 6,00. Șansă dublă „1X” ajunge la nu mai puțin de 3,90, iar un gol marcat de echipa noastră este răsplătit cu cota de 1,90.

Cele două echipe naționale nu s-au mai întâlnit niciodată la nivelul reprezentativelor de tineret la o competiție oficială. Există doar două dueluri directe, unul disputat în 2022 la Cluj, într-un meci amical, și încheiat cu un scor sever în favoarea ibericilor – 4-1, și altul în 2019, în Spania, unde a fost doar 1-0 pentru gazde.

ADVERTISEMENT