News

Ce influență mai are Liviu Dragnea în PSD! Cât de tare se teme Marcel Ciolacu de fostul lider al partidului

Ce influență mai are Liviu Dragnea în PSD și cât de tare se teme Marcel Ciolacu de fostul lider al partidului
27.05.2021 | 16:10
Ce influenta mai are Liviu Dragnea in PSD Cat de tare se teme Marcel Ciolacu de fostul lider al partidului
FANATIK îți prezintă opiniile social democraților despre Liviu Dragnea. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acestea sunt întrebările la care FANATIK a încercat să răspundă judecând după toate cele petrecute în interiorul PSD în urma condamnării lui Liviu Dragnea. De altfel, 27 mai 2019 a zdruncinat serios social democrația. Liviu Dragnea a ajuns în penitenciar și partidul a fost nevoit să își găsească o nouă cadență în perspectiva următoarelor alegeri.

Locotenenții lui Dragnea au fost îndepărtați încet, dar sigur, Viorica Dăncilă a preluat frâiele, însă și aceasta a fost trasă pe linie moartă după scrutinul prezidențial.

ADVERTISEMENT

Ce influență mai are Liviu Dragnea în Partidul Social Democrat!

Nu a ieșit deloc bine pentru PSD în alegeri, în ciuda faptului că partidul s-a clătinat. Nu a și căzut și social democrații fără echipa Dragnea au ieșit pe primul loc la parlamentare.

Fără ajutorul ALDE, PSD a privit însă cum locurile 2 și 3 primesc dreptul de a guverna țara. Între timp, din penitenciar, Liviu Dragnea a încercat să-și păstreze anumite pârgii în interiorul partidului.

ADVERTISEMENT

Noul președinte, Marcel Ciolacu a căutat și el să-i taie toate aceste conexiuni. Oamenii apropiați au sărit imediat în apărarea lui Dragnea. Cătălin Rădulescu, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu, cu toții au cerut răbdare în gestionarea momentului.

Nu toți au procedat la fel și mai mulți social democrați au savurat din plin condamnarea fostului lider. Baronul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat că PSD a pierdut alegerile tocmai din cauza acţiunilor lui Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Cum au fost îndepărtați locotenenții lui Dragnea

De asemenea, Oprișan a precizat că PSD arată „mai frumos” fără Dragnea. Chiar și Gabriela Firea a transmis la puține clipe după condamnarea lui Dragnea că foştii săi colegi care sunt acum la Pro România şi care au fost excluşi din PSD ar putea reveni în partid.

“Să se întoarcă în PSD, sunt oameni de mare valoare, au pătimit doar pentru că în acel CEX au avut verticalitatea să îşi menţină punctul de vedere şi semnătura”, spunea fostul primar al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă a exclus și ea orice colaborare cu Anca Alexandrescu, consilierul său onorific pe comunicare și omul lui Liviu Dragnea. A eliberat-o pe repede înainte din funcție și același lucru l-a făcut și cu Darius Vâlcov și Codrin Ștefănescu.

Din PSD au plecat și alte nume grele, în timp ce altele obișnuite cu funcții importante au ajuns într-o zonă departe de factorii de decizie. Despre toți aceștia FANATIK a scris AICI.

Viorica Dăncilă, toate tunurile pe Dragnea

Pusă la zid în urma dezvăluirilor făcute de Liviu Dragnea, fostul premier Viorica Dăncilă susţine că nu a avut niciodată vreo iniţiativă pro-amnistie şi pro-graţiere şi că este sigură ”că acest lucru l-a iritat pe acesta”. ”Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii.

Timp de mai multe luni de zile au venit direct şi indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri şi-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra”, a zis Dăncilă.

Președintele Marcel Ciolacu, atacuri la adresa lui Liviu Dragnea

Marcel Ciolacu a vorbit despre greşelile pe care le-au făcut social-democraţii în ultimii trei ani, precizând că, în principal, a fost vorba despre insistenţa cu care s-a vorbit despre Justiţie, schimbarea a trei guverne, excluderile din partid şi modul de acţiune după alegerile europarlamentare.

”Mari greşeli am făcut când am pierdut alegerile europarlamentare, abordarea cu Legile Justiţiei, în primul rând. Chiar dacă eram îndreptăţiţi… Schimbarea a trei premieri e iarăşi o greşeală foarte mare, pe care trebuie s-o asumăm”, a spus Ciolacu.

La puțin timp a revenit și a explicat că nu a fost sunat niciodată de Liviu Dragnea, fostul lider social – democrat, de când acesta se află încarcerat şi ”este exclus” să-l viziteze pe acesta în penitenciar.

Întrebat dacă, totuşi, Liviu Dragnea mai poate face parte din PSD, Ciolacu a declarat că, statutar, acest lucru nu mai este posibil.

”Statutar, domnul Dragnea nu mai poate să fie membru de partid. Nici domnul Dragnea nu m-a sunat niciodată din închisoare să mă întrebe dacă îl primesc în PSD sau nu. E o temă falsă. Ce vă pot spune este că îmi pare rău că în acest moment domnul Dragnea este în închisoare”, a declarat Ciolacu.

Gabriela Firea, pas și ea relației cu Dragnea

Și Gabriela Firea a afirmat că nu mai ţine legătura cu Liviu Dragnea şi nici nu ar avea cum să facă acest lucru, în contextul în care acesta este în închisoare.

„Îmi pare rău că este acolo unde este. Nu poţi să te bucuri de lipsirea de libertate a niciunei persoane, fie că este adversar, duşman, om care ţi-a făcut rău”, a adăugat ea.

Prim-vicepreşedintele PSD a mai spus că i s-a părut emoţionat că iubita lui, Irina Tănase, i-a transmis fostului lider al formaţiunii un mesaj, însă din păcate, Liviu Dragnea „nu spun că a vrut, poate nu a vrut, dar a scris o pagină neagră a istoriei PSD”.

Vasile Dîncu, ferm în privința lui Liviu Dragnea

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a transmis că PSD va mai avea „de plătit” de pe urma a ceea ce numeşte „inconsecvenţe din trecut” şi a unor „incompetenţi” din partid.

Chestionat dacă partidul încă mai este asociat cu imaginea lui Liviu Dragnea, Vasile Dîncu a răspuns că pentru formațiune „încă nu s-a terminat plata” de pe urma unor „inconsecvenţe” din trecut.

„Încă este asociat cu imaginea unor inconsecvenţe făcute în perioada trecută, nu neapărat toate datorându-se lui Liviu Dragnea, dar unor oameni incompetenţi aduşi acolo, a unor măsuri gen Ordonanţa 13 şi alte lucruri.

Vom mai avea de plătit pentru acest lucru. Încă nu s-a terminat plata, mai ales că nu putem greşi. De câte ori greşim, cea mai mică greşeală se asociază cu o greşeală mare din trecut. Deci, mai avem încă de lucru”, a răspuns Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT