Life

Ce înseamnă dacă pisica bea mai multă apă decât în alte zile. Specialiștii au elucidat misterul

Ce se întâmplă dacă pisica ta bea mai multă apă decât de obicei. Experții în medicina veterinară au dat cărțile pe față.
18.01.2024 | 07:45
Ce inseamna daca pisica bea mai multa apa decat in alte zile Specialistii au elucidat misterul
Ce se întâmplă dacă pisica ta bea mai multă apă decât de obicei. Experții în medicina veterinară au dat cărțile pe față. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce înseamnă dacă pisica bea mai multă apă decât în alte zile. Specialiștii au elucidat misterul. La ce trebuie să fie atente persoanele care dețin un astfel de animal de companie înainte de a se adresa unui doctor.

Ce se întâmplă dacă pisica ta bea mai multă apă decât de obicei. Experții în medicina veterinară au dat cărțile pe față

Ce se întâmplă dacă pisica ta bea mai multă apă decât de obicei. Experții în medicina veterinară au dat cărțile pe față despre acest lucru care în zilele caniculare de vară poate fi despre nevoia de a se hidrata mai bine.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, acest obicei poate ascunde afecțiuni medicale, cum ar fi boala renală sau diabetul zaharat. De asemenea, poate ascunde faptul că suferă de o boală a ficatului, hipertiroidism sau boala tractului urinar.

Stăpânii trebuie să fie atenți și dacă felina prezintă alte semne de boală care trebuie neapărat tratate. Simptomele care nu trebuie trecute cu vederea de oameni sunt schimbările de apetit și de comportament.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, dacă manifestă agresivitate, deși în mod normal este calmă, atunci e bine să mergi la medic. De asemenea, oamenii care au pisică trebuie să fie atenți și la schimbările în ceea ce privește somnul.

Așadar, aceștia trebuie să observe dacă doarme mult sau se odihnește în locuri neobișnuite, cât și la stările de rău sau diaree. Dacă prezinte aceste semne de boală, atunci pisica trebuie neapărat consultată de un veterinar.

ADVERTISEMENT

Ce semne îți arată că pisica bea mai multă apă decât de obicei

Persoanele care au în casă o pisică e bine să știe și care sunt semnele care le arată că bea mai mult apă decât de obicei. Primul semnal de alarmă este atunci când ajunge să se hidrateze din locuri neobișnuite pe care înainte nu le frecventa.

De asemenea, stăpânii de feline trebuie să verifice bolul din care consumă apă. E posibil ca acesta să fie nevoie să fie schimbat. Potrivit purina.ro, oamenii e bine să observe dacă pisica face mai multe drumuri către bolul de apă decât în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu strică să fie cu băgare de seamă și dacă pisica are nevoie să i se reumple bolul de apă mai des decât în alte perioade. În concluzie, e bine ca animalul de companie să fie supravegheat pentru a se observa toate aceste modificări de comportament.

ADVERTISEMENT