Life

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma dreaptă sau stângă. Semnificaţia unei superstiţii legate de bani

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma dreaptă sau stângă. Iată care este, de fapt, semnificaţia unei superstiţii legate de bani.
04.10.2022 | 12:06
Ce inseamna daca te mananca palma dreapta sau stanga Semnificatia unei superstitii legate de bani
Ce înseamnă dacă te mănâncă palma dreaptă sau stângă. Sursa foto: eu.desertsun.com
ADVERTISEMENT

Multe persoane se întreabă ce înseamnă atunci când te mănâncă palma stângă sau dreaptă. Această superstiție are legătură cu banii, despre care se spune că îi ai de dat sau de primit.

Ce înseamnă dacă te mănâncă palma dreaptă sau stângă

Superstițiile sunt întâlnite peste tot în lume, inclusiv în România, încă din cele mai vechi timpuri. Cele legate de mâncărimi sunt foarte răspândite, mai ales la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Mâncărimile din palma dreaptă sau stângă au fost întotdeauna subiectul unor superstiții întâlnite nu doar în România, ci și în alte țări.

O parte a explicației acestei superstiții provine din chiromanție, arta ghicitului în palmă.

Mâncărimea palmelor înseamnă, în chiromanție, un semn că noi energii trec prin mâini și brațe. În timp ce mâna stângă este cea pasivă, mâna dreaptă este cea activă.

ADVERTISEMENT

Potrivit credinței generale, dacă te mănâncă palma dreaptă înseamnă că vei primi bani. În schimb, dacă te mănâncă palma stângă, înseamnă că urmează să plătești cuiva o sumă de bani.

În credința populară există și un “leac” despre care se presupune că te va ajuta să scapi de datorii, și anume să freci palma stângă de un obiect de lemn atunci când începe să te mănânce.

ADVERTISEMENT

Există și o altă superstiție în legătură cu mâncărimea din palma stângă. Se spune că atunci când te mănâncă palma stângă vei avea nevoie de un ajutor sau de anumite servicii care, de cele mai multe ori, costă bani.

Atunci când te ai mâncărimi în palma dreaptă înseamnă că energia din corpul tău iese sub forma unui produs sau serviciu, urmând să fii plătit pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Se spune că atingerea unui obiect de lemn este o metodă care te va scăpa de energiile negative. Astfel, poți scărpina palma stângă de colțul mesei atunci când te mănâncă.

De aici vine și obiceiul de a bate în lemn atunci când vorbești despre lucruri neplăcute.

ADVERTISEMENT
Tags: