Life

Ce mănâncă, de fapt, oamenii care trăiesc mult. Medicul Virgiliu Stroescu a dezvăluit secretele longevității

Specialistul Virgiliu Stroescu a dezvăluit care sunt secretele unei vieți mai lungi. Asta mănâncă, de fapt, oamenii care trăiesc mult.
11.01.2024 | 17:38
Ce mananca de fapt oamenii care traiesc mult Medicul Virgiliu Stroescu a dezvaluit secretele longevitatii
Virgiliu Stroescu a spus care sunt secretele longevității. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine nu își dorește să trăiască mai mult? Pentru asta, medicul Virgiliu Stroescu a dezvăluit că există câteva secrete, iar acestea țin de alimentație. Anumite produse ar trebui, de fapt, consumate mai mult decât altele.

Virgiliu Stroescu a spus care sunt secretele unei vieți mai lungi

Specialistul Virgiliu Stroescu și-a dezvăluit secretele și a explicat ce mănâncă, de fapt, oamenii care trăiesc mai mult. Astfel că, medicul a mărturisit că un produs pe care mulți români îl iubesc ar trebui consumat în cantități reduse.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre carne, despre care doctorul a afirmat că nu conține aminoacizi esențiali- de care organismul are nevoie. În schimb, verdețurile și salatele au tot ce este nevoie pentru o viață sănătoasă.

„Un om care nu dă la copil decât salată, ăla nu-i un om normal. Sunt niște reguli. Și veganii care sunt la ora actuală nu sunt niște oameni care nu știu absolut nimic, dar s-a văzut foarte clar că există două categorii de aminoacizi: aminoacizii esențiali și neesențiali. Cine credeți că fac aminoacizi esențiali, plantele sau animalele? Plantele.

ADVERTISEMENT

Fără aminoacizi esențiali, noi nu putem trăi. Aminoacizi esențiali fac doar plantele. Omul și animalele nu pot face aminoacizi esențiali. Asta e formidabil, chiar! Nu putem spune că nu avem nevoie de aminoacizi din plante. Ele fac aminoacizi esențiali. E dovedit că alimentația cu carne nu e sănătoasă. Sunt milioane de oameni care nu au consumat carne”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, conform gandul.ro. 

„Dacă n-ai fibre, ești un nenorocit”

Doctorul a oferit drept exemplu timpurile în care românii nu își permiteau să cumpere carne în fiecare zi și mâncau un pui o dată pe săptămână. Astfel că, spune specialistul, oamenii care trăiesc mai mult sunt cei care au o alimentație bazată pe vegetale.

ADVERTISEMENT

În plus, fibrele din legume atrag tot ce este rău din organism și au numeroase beneficii pentru sănătate. De pildă, au efect pozitiv asupra florei intestinale și a intestinului.

„Închipuiți-vă puțin, în România, la cât timp se mânca o găină? La săptămână. Deci, erau vegani dacă mâncau o dată pe săptămână. Eu nu zic că nu mâncau, dar, în general, oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale.

ADVERTISEMENT

 Ăsta este secretul unei alimentații normale. Dacă n-ai fibre, ești un nenorocit: crește rata cancerului, pentru că nu împinge nimeni hrana, ești constipat, cancer de colon.

Apoi, fibrele vegetale sunt ca un fel de mop, atrag tot ce face rău. Ai nevoie, strict necesar, pentru flora intestinală. Dacă nu mănânci fibre vegetale, nu poți să ai bună flora microbiană inferioară, pentru că în partea inferioară a intestinului fibrele vegetale se descompun și dau hrană și pentru microbiotă și pentru intestin, pe când hrana animală provoacă cancer”, a completat Virgiliu Stroescu.

ADVERTISEMENT