Sport

Ce moft era dispus Gigi Becali să îi facă lui Marius Șumudică. Chiar și așa, antrenorul a refuzat să vină la FCSB. Exclusiv

Gigi Becali ar fi dat oricât pentru ca Marius Șumudică să o antreneze pe FCSB. Finanțatorul era pregătit să-i facă tehnicianului un moft unic.
23.05.2021 | 22:41
Ce moft era dispus Gigi Becali sa ii faca lui Marius Sumudica Chiar si asa antrenorul a refuzat sa vina la FCSB Exclusiv
Ce moft era dispus Gigi Becali să îi facă lui Marius Șumudică. Chiar și așa, antrenorul a refuzat să vină la FCSB. Exclusiv. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Becali a acceptat dorința lui Șumudică de a primi primă de titlu în cazul în care FCSB ar lua campionatul sub comanda tehnicianului în vârstă de 50 de ani. Pe lângă bonusurile pe care le-a anunțat public, „latifundiarul din Pipera” punea la bătaie 150 de mii de euro pentru ca roș-albaștrii să cucerească titlul cu numărul 27.

Din acești bani, 100 de mii de euro ar fi intrat în buzunarele lui Marius Șumudică, în timp ce restul de 50 de mii de euro ar fi mers la cei patru oameni pe care antrenorul îi are în staff.

ADVERTISEMENT

Moftul pe care Gigi Becali era dispus să i-l facă fostului tehnician de la Gaziantep reprezintă o adevărată surpriză, având în vedere că omul de afaceri nu trece această clauză în contractul niciunui alt antrenor care vine la FCSB.

Marius Șumudică, primul antrenor care ar fi avut primă de titlu la FCSB

Pe lângă prima de titlu de 150 de mii de euro, Marius Șumudică avea promise și alte bonusuri de performanță la vicecampioana României. Lunar, antrenorul ar fi încasat 20 de mii de euro, salariu care creștea la 25 de mii de euro dacă ar fi calificat echipa în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Gigi Becali se gândea deja și la sezonul următor, atunci când, „Șumi” ar fi primit 500 de mii de euro pentru calificarea în grupele Champions League sau 200 de mii de euro pentru participarea în grupele Europa League.

„Nu e nicio supărare dacă se răzgândește, dar nu cred că poate să refuze contractul ăla. I-am propus un contract de 20 de mii pe lună, dar care ajunge la 25 de mii dacă intră în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

Dacă duce echipa în Champions League ia 500 de mii, pentru Europa League îi dau 200 de mii și îi fac clauză de un milion. Lasă-l să vină și apoi mai vedem dacă mă mai bag la echipă. Vrei să mă lași fără antrenor?

Nu vreau să se răzgândească, sunt convins că face treabă. Mi-a zis că nu-l interesează ce spune presa, mi-a spus că vrea banii pe care ne înțelegem. La mine nu există prime pentru campionat”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT
  • 1 milion de euro trebuia să plătească Marius Șumudică dacă ar fi vrut să rezilieze contractul cu FCSB

Șumudică, întors din drum din cauza staff-ului tehnic

În ciuda celor afirmate de Gigi Becali, cum că la FCSB niciun antrenor nu are primă de titlu, se pare că Marius Șumudică ar fi fost excepția de la regulă. Chiar și așa, fostul atacant al Rapidului nu a vrut să accepte oferta de la FCSB, deși toate semnele duceau spre o colaborare cu gruparea roș-albastră.

În cursul dimineții de joi, 20 mai, FANATIK a anunțat că, după o noapte în care a avut telefonul închis, Marius Șumudică i-a răspuns lui Becali, căruia i-a cerut să vadă contractul despre care au vorbit și să dea răspunsul final.

După ce a consultat, alături de avocați, contractul primit pe mail de la Valeriu Argăseală, antrenorul de 50 de ani i-a transmis lui Gigi Becali că e de acord cu toate clauzele și că va semna cu FCSB. Totuși, câteva ore mai târziu, după o întâlnire cu membrii staff-ului tehnic, la Constanța, „Șumi” s-a răzgândit și a anunțat că între el și omul de afaceri nu va putea exista niciodată o colaborare.

Negocierile dintre Gigi Becali și Marius Șumudică s-au oprit în momentul în care s-a discutat despre staff-ul tehnic al roș-albaștrilor, din care antrenorul nu și-ar fi dorit să mai facă parte Marius Popa, antrenorul cu portarii, și Thomas Neubert, preparatorul fizic. Din echipa tehnică a lui Șumudică fac parte secunzii Cristian Petre, Gabriel Mărgărit, Bebe Bărbulescu și Radu Sărdescu (antrenor cu portarii).

  • 150 de mii de euro era prima de titlu pe care Marius Șumudică ar fi avut-o la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru „FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT