Life

Ce nu ai voie să postezi niciodată pe Facebook, Instagram sau altă rețea de socializare. Amenzile sunt uriașe și un român deja a pățit-o

Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele.
25.09.2023 | 16:40
Ce nu ai voie sa postezi niciodata pe Facebook Instagram sau alta retea de socializare Amenzile sunt uriase si un roman deja a patito
Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să postezi niciodată pe Facebook, Instagram sau altă rețea de socializare. Amenzile sunt uriașe și un român deja a pățit-o. Regulile sunt foarte stricte în această privință și toți utilizatorii trebuie să le cunoască.

Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele

Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) a declarat că este vorba de un lucru extrem de serios și care nu trebuie trecut cu vederea de nimeni.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele, după ce a primit o amendă de aproape 2.000 de euro. Cetățeanul trebuie să achite această sumă pentru că a înregistrat o persoană în spitalul în care lucra.

Din păcate, utilizatorul nu i-a cerut acordul pentru filmarea realizată în unitatea medicală. Clipul a fost șters la scurt timp după postarea în mediul online, dar din păcate, fusese deja vizionat de foarte multe persoane.

ADVERTISEMENT

„Înregistrarea audio-video a condus la dezvăluirea datelor personale ale pacientei, precum imagine, voce, nume, prenume și stare de sănătate”, au anunțat autoritățile despre filmările care sunt interzise pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială, scrie news18.ro.

„Operatorul a șters în cursul aceleiași zile înregistrarea de pe pagina sa de Facebook, dar nu înainte ca aceasta să fie vizualizată de un număr foarte mare de persoane și să fie preluată și diseminată pe diverse site-uri de internet și canale mass-media”, a completat ANSPDC.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, autoritățile din România mai spun că există și câteva excepții de la regulă. Concret, este vorba de imaginile și filmările care ajută la punerea diagnosticului sau a tratamentului pacientului în cauză.

De asemenea, o altă abatere este strict legată de evitarea suspectării unei culpe medicale. În altă ordine de idei, utilizatorii trebuie să știe că pe Facebook și Instagram nu sunt permise postările în care sunt promovate produse miraculoase, care „topesc” peste noapte kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să postezi pe Facebook sau Instagram

Pe Facebook și Instagram nu sunt permise nici postările în care sunt promovate intervențiile estetice sau procedurile de înfrumusețare. În plus, paginile prin care companiile promit vânzarea produselor cu rezultate imediate sunt șterse.

Utilizatorii care promovează astfel de produse și care încearcă să le facă cât mai atractive și cu promisiunea unui job stabil și profitabil trebuie, de asemenea, evitați de cei care folosesc rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT