Life

Ce nu ai voie să postezi niciodată pe Facebook, Instagram sau altă rețea de socializare. Amenzile sunt uriașe și un român deja a pățit-o

Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele.
25.09.2023 | 16:40
Ce nu ai voie sa postezi niciodata pe Facebook Instagram sau alta retea de socializare Amenzile sunt uriase si un roman deja a patito
Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să postezi niciodată pe Facebook, Instagram sau altă rețea de socializare. Amenzile sunt uriașe și un român deja a pățit-o. Regulile sunt foarte stricte în această privință și toți utilizatorii trebuie să le cunoască.

Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele

Ce este interzis să distribui pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială. Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) a declarat că este vorba de un lucru extrem de serios și care nu trebuie trecut cu vederea de nimeni.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile sunt mari, un român a simțit-o pe propria piele, după ce a primit o amendă de aproape 2.000 de euro. Cetățeanul trebuie să achite această sumă pentru că a înregistrat o persoană în spitalul în care lucra.

Din păcate, utilizatorul nu i-a cerut acordul pentru filmarea realizată în unitatea medicală. Clipul a fost șters la scurt timp după postarea în mediul online, dar din păcate, fusese deja vizionat de foarte multe persoane.

ADVERTISEMENT

„Înregistrarea audio-video a condus la dezvăluirea datelor personale ale pacientei, precum imagine, voce, nume, prenume și stare de sănătate”, au anunțat autoritățile despre filmările care sunt interzise pe Facebook, Instagram sau altă rețea socială, scrie news18.ro.

„Operatorul a șters în cursul aceleiași zile înregistrarea de pe pagina sa de Facebook, dar nu înainte ca aceasta să fie vizualizată de un număr foarte mare de persoane și să fie preluată și diseminată pe diverse site-uri de internet și canale mass-media”, a completat ANSPDC.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, autoritățile din România mai spun că există și câteva excepții de la regulă. Concret, este vorba de imaginile și filmările care ajută la punerea diagnosticului sau a tratamentului pacientului în cauză.

De asemenea, o altă abatere este strict legată de evitarea suspectării unei culpe medicale. În altă ordine de idei, utilizatorii trebuie să știe că pe Facebook și Instagram nu sunt permise postările în care sunt promovate produse miraculoase, care „topesc” peste noapte kilogramele în plus.

ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să postezi pe Facebook sau Instagram

Pe Facebook și Instagram nu sunt permise nici postările în care sunt promovate intervențiile estetice sau procedurile de înfrumusețare. În plus, paginile prin care companiile promit vânzarea produselor cu rezultate imediate sunt șterse.

Utilizatorii care promovează astfel de produse și care încearcă să le facă cât mai atractive și cu promisiunea unui job stabil și profitabil trebuie, de asemenea, evitați de cei care folosesc rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori