Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce nu le-a plăcut lui Gardoș și Adrian Ilie la România în meciul cu Elveția

Florin Gardoș și Adrian Ilie, analiștii FANATIK SUPERLIGA, au vorbit despre puținele puncte slabe pe care le-a arătat naționala României în partida cu Elveția.
22.11.2023 | 23:10
Ce nu lea placut lui Gardos si Adrian Ilie la Romania in meciul cu Elvetia
Florin Gardoș și Adrian Ilie, analiștii FANATIK SUPERLIGA, au vorbit despre puținele puncte slabe pe care le-a arătat naționala României în partida cu Elveția. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au reușit o victorie magică cu 1-0 și au încheiat Grupa I pe primul loc, fără înfrângere. În urma acestui succes, reprezentativa noastră se va afla în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024.

Punctele slabe ale României în meciul cu Elveția, dezbătute de Florin Gardoș și Adrian Ilie

În cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, analiștii Florin Gardoș și Adrian Ilie au mărturisit că unul din punctele slabe ale naționalei României în întâlnirea cu Elveția a fost jocul la construcție.

ADVERTISEMENT

”Mie ce nu mi-a plăcut și e clar că suferim, și pentru Euro nu știu dacă se poate pune la punct într-un timp așa scurt pentru că nu mai sunt meciuri, e că nu excelăm la construcție. Și aici avem o problemă.

În rest mi-a plăcut că am jucat agresiv, că am făcut presing. Mi-a plăcut de Horațiu Moldovan, a făcut un meci extraordinar, dar și el suferă. El suferă la jocul de picior. Dacă și-ar pune la punct jocul de picior ar fi un portar top, mult peste nivelul României.

ADVERTISEMENT

Strict vorbind de ce înseamnă să aperi e incredibil. A avut și aseară niște intervenții extraordinare. Dar aici la jocul de picior are o problemă și el. Iar echipa națională suferă puțin pe construcție.

Meciul de aseară a fost un test pentru Euro. Și pentru jucători este un semn de încredere, deoarece urmează Euro unde vor fi echipe cel puțin de același nivel cu Elveția și și-au demonstrat în primul rând lor că pot câștiga”, a declarat Gardoș.

ADVERTISEMENT

Atitudinea a contat mai mult decât micile imprecizii

La rândul său, ”Cobra” Adrian Ilie a vorbit despre o ușoară lipsă de imprecizie la construcție, însă consideră că la întâlnirea de pe Arena Națională acest minus a fost compensat prin atitudine și determinare.

”Cred că construcția jocului și posesia noastră lasă puțin de dorit. Ce îmi place și mi-a plăcut în ultimele meciuri la echipa națională este atitudinea lor, dăruirea, grupul care s-a format și cu asta și câștigi, chiar dacă nu ai o construcție foarte bună.

ADVERTISEMENT

De aceea i-am bătut și pe elvețieni aseară. N-am făcut un meci extraordinar, dar ne-am bătut prin atitudine și tactică de la egal la egal cu Elveția, o echipă foarte bună. Până acum au jucat cu presiunea calificării, dar cu Elveția fac un meci bun, dar bun din toate punctele de vedere, și tactic, și ca atitudine, și ca determinare în timpul jocului.

Vorbeam de Rațiu, uită-te la Coman ce meci a făcut. De când nu l-ai văzut pe Coman să joace așa? Când mergem la Campionatul European trebuie să lăsăm puțin presiunea deoparte, chiar dacă uneori e bună. Dacă poți, cine poate”, a spus și Adi Ilie, la FANATIK SUPERLIGA.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Minusurile naționalei României

ADVERTISEMENT