Life

Ce nu mănâncă niciodată membrii Familiei Regale Britanice. Obiceiuri bizare

20.10.2020 | 18:42
Ce nu mananca niciodata membrii Familiei Regale Britanice Obiceiuri bizare
ADVERTISEMENT

Familia Regală Britanică este cunoscută ca fiind conservatoare, lucru care se vede și în preferințele culinare. Regina Elisabeta a II-a și rudele sale iubesc mâncarea tradițională britanică, însă aceștia au o serie de reguli și obiceiuri bizare pe care le păstrează cu sfințenie.

Unul dintre foștii bucătari de la Palatul Buckingham, Darren McGrady, a povestit pentru publicația „Food and Wine” care sunt produsele pe care Familia Regală Britanică nu se consumă niciodată, dar și care este meniul pe-l care preferă Suverana pe parcursul unei zile.

ADVERTISEMENT

Celebrul chef britanic a mărturisit că membrii Familiei Regale nu consumă niciodată usturoi, Camilla, soția Prințului Charles, explicând la un moment dat care este motivul pentru care a fost luată această decizie. Se pare că totul ține de etichetă, toți membrii ținând cont de această regulă.

Familia Regală Britanică, interdicții și obiceiuri legat de alimente și preparate

„Da, trebuie să predați usturoiul la intrare”, a glumit Ducesa de Cornwall în cadrul unei ediții a emisiunii culinare „Masterchef” din Marea Britanie, concurentul fiind penalizat pentru că a pus leguma aromată în preparat.

ADVERTISEMENT

Un alt produs care nu este savurat de Familia Regală niciodată sunt ouăle de găină, acestea fiind înlocuite cu cele de prepeliță sau rață. Fostul bucătar de la Buckingham a mai precizat că Regina Elisabeta nu consumă alimente care conțin amidon (cartofi, orez, paste).

De asemenea, celor cu „sânge albastru” le este complet interzis să mănânce cu mâna, inclusiv fructele fiind consumate cu ajutorul tacâmurilor. Un alt exemplu este burgerul care este servit fără chifle în acest mod putând fi savurat cu ajutorul furculiței și cuțitului, notează viva.ro.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, membrii Familiei Regale sunt mari consumatori de vânat, carne de pasăre, pește și legume. Ceaiul de la ora 5 este nelipsit din meniul zilei, Regina Elisabeta a II-a preferând în ultima perioadă să-l consume fără zahăr.

Totodată, se pare că Suverana a renunțat la tortul preferat pe care obișnuia să-l consume în timpul ceaiului și l-a înlocuit cu sandviș cu ton. Fostul bucătar al Familiei Regale a precizat că Regina obișnuia să consume același dulce timp de săptămâni bune dacă îi era pe plac.

ADVERTISEMENT

Dieta membrilor Familiei Regale Britanice implică numai fructe și legume sezoniere, cele mai multe dintre acestea fiind cultivate chiar pe proprietățile regale. Așa se face că la Castelul Sandringham este plantată o imensă livadă de mere, în timp ce la Balmoral se cultivă zmeură, căpșune, afine și coacăze.

ADVERTISEMENT