News

Ce nu se știe despre trecutul lui Nicolae Ciucă. Dezvăluiri în premieră despre actualul premier și tragedia de la Colectiv

Puțină lume știe, dar actualul premier, Nicolae Ciucă, a jucat un rol important în criza care a urmat incendiului de la Colectiv.
29.01.2023 | 21:52
Ce nu se stie despre trecutul lui Nicolae Ciuca Dezvaluiri in premiera despre actualul premier si tragedia de la Colectiv
Nicolae Ciucă, pe vremea când era șeful Statului Major al Armatei, alături de fostul ministru Gabriel Oprea / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a fost unul dintre oamenii care a încercat să salveze viețile răniților din Colectiv. Raed Arafat a dezvăluit că Ciucă a ajutat la transferul victimelor la spitale din Europa.

Raed Arafat, despre Nicolae Ciucă: ”La Colectiv, m-a ajutat cu transportul pacienților”

Nicolae Ciucă era, la acea vreme, șeful statului major al Armatei și a pus și el umărul la rezolvarea crizei răniților din Colectiv.

ADVERTISEMENT

”Lucram cu colegii de la Ministerul Apărării, era atunci șef de stat major chiar actualul premier, domnul Ciucă. Discutam cu el să găsim soluții de transport, mi-au pus la dispoziție avioane de la dânșii, dar la un moment dat am vrut să ducem pacienți în Anglia și Norvegia.

Mi-a spus că distanța e mare și nu e bine pentru pacienți. Și zic ce fac? Îmi zice stați că am o idee. România e participantă la avioanele NATO de la Baza Aeriană Pápa din Ungaria.

ADVERTISEMENT

A sunat și m-a sunat înapoi că a rezolvat. A venit avionul a doua zi, am adus echipa medicală special de la Cluj și Mureș, cei din București erau frânți.

Am adus o echipă mare, 8 medici și 9 asistenți pentru 12 pacienți. În final s-a plecat cu 10 că doi erau instabili”, a povestit Raed Arafat la podcastul Altceva cu Adrian Artene, potrivit RTV.

ADVERTISEMENT

Colectiv, printre cele mai grele operațiuni ale șefului DSU

Arafat spune că intervenția de la Colectiv a avut un impact major atât asupra lui cât și asupra celorlalți oameni implicați în această operațiune. El a mărturisit că nu a plecat de la birou timp de 3-4 zile, încercând să planifice plecările în străinătate ale pacienților.

Șeful DSU susține că imaginile de la Colectiv i-au rămas întipărite în minte și l-au marcat, însă a încercat mereu să nu pună sentimentele înaintea deciziilor, pentru a putea gestiona situația într-un mod corect și eficient.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Raed Arafat, intervenția de la Colectiv a fost printre cele mai complexe și dificile situații pe care le-a avut de rezolvat în calitate de coordonator al Direcției pentru Siutații de Urgență.

ADVERTISEMENT