Life

Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când primești un cadou care nu îți place. Sfat de la experți în bune maniere

Gestul pe care nu trebuie să-l faci dacă primești un cadou care nu-ți place. Sfatul util al experților în bunele maniere.
27.12.2023 | 18:32
Ce nu trebuie sa faci niciodata atunci cand primesti un cadou care nu iti place Sfat de la experti in bune maniere
Cum să procedăm atunci când nu ne place un cadou. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

În perioada sărbătorilor de iarnă primim multe cadouri, însă nu toate sunt pe placul nostru. Un motiv ar putea fi faptul că avem așteptări prea mari, iar un altul ar fi că nu corespunde gusturilor noastre. Cum trebuie să procedăm în asemenea situații?

Cum să reacționăm atunci când primim un cadou care nu ne place

În mod cert nu ar trebui să fii ironic sau să te comporți impulsiv dacă vei primi un cadou care nu-ți va plăcea. Experții în bunele maniere au câteva sfaturi utile pentru noi. Acestea au legătură cu tipul de persoană care ne face o surpriză.

ADVERTISEMENT

Diane Gottsman, expert în etichetă și fondator al Protocol School of Texas ne recomandă ca, în primul rând, să fim recunoscători că ni s-a dăruit ceva. Asta deoarece persoana care și-a dorit să ne surprindă s-a gândit la noi și a depus un anumit efort.

”Le mulțumești pentru efort. Nu le mulțumești pentru cadou. Contează gestul, efortul și dragostea. Cadoul este secundar”, a explicat Diane Gottsman, citată de CNBC. În același timp, este relevantă și relația pe care o avem cu persoana respectivă.

ADVERTISEMENT

Concret, dacă primim un cadou neplăcut de la cineva cu care abia ne-am cunoscut va fi suficient un simplu ”mulțumesc!”, dar dacă îl vom primi de la cineva cu care ne știm foarte bine, atunci îi vom putea spune dacă ar fi posibil altceva la schimb.

”Depinde de relația pe care o ai cu persoana respectivă. Depinde de temperamentul ei. Dacă este vorba, să zicem, de o cămașă care nu se potrivește, ai putea să spui: ‘Este minunată! Dar v-ar deranja dacă o schimb cu o mărime potrivită?’.

ADVERTISEMENT

Apreciați că s-au gândit la dumneavoastră în perioada sărbătorilor. Nu trebuie să minți, dar le poți mulțumi pentru efortul lor și poți menționa cadoul”, a mai explicat Diane Gottsman.

Putem dărui cadoul altei persoane?

De asemenea, poți dărui cadoul pe care l-ai primit de sărbători, și nu numai, și altei persoane, dar procedează în așa fel încât să nu afle persoana care ți l-a oferit. Totodată, fii sincer cu cel căruia îl vei da, spunând este deja un cadou, dar care nu este pe gustul tău.

ADVERTISEMENT

”Dacă îl dăruiești altcuiva, trebuie să fii sincer și să spui: “Ascultă, am primit un ceainic și știu că îți place ceaiul. Mi-ar plăcea să îl ai dacă crezi că ți-ar fi de folos’”, a mai explicat Diane Gottsman.

ADVERTISEMENT
Tags: