Life

Cele mai scumpe cadouri de Crăciun primite vreodată. E ireal ce au primit acești oameni

Cine sunt oamenii care au oferit cele mai scumpe cadouri de Crăciun, din istorie. Nu s-au uitat deloc la bani și i-au impresionat pe cei dragi
26.12.2023 | 16:40
Cele mai scumpe cadouri de Craciun primite vreodata E ireal ce au primit acesti oameni
Cine sunt oamenii care nu s-au uitat deloc la bani când au cumpărat cadourile de Crăciun Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De obicei, se spună că spiritul Crăciunului este despre a dărui, nu neapărat despre a primi. Cadourile din această perioadă trebuie să fie simbolice și să semnifice un gest nobil. Și, totuși, există și excepții de la reguli și anume, persoanele care au primit cadouri exagerat de scumpe.

Câți bani au scos din buzunar milionarii lumii pentru cele mai scumpe cadouri de Crăciun

În lumea celor bogați, Crăciunul arată și se simte diferit. Aici, cadourile sunt cele care reprezintă cartea de vizită a celui care le oferă. Și, pentru că nimeni nu vrea să facă impresie proastă de Crăciun, așa se face că unele cadouri întrec orice imaginație.

ADVERTISEMENT

Cel mai scump cadou de Crăciun din istorie a fost primit de nimeni alta decât Ecaterina cea Mare. Aceasta a primit diamantul Orlov din partea amantului său, Grigorii Orlov. Despre cadoul primit în 1773 se mai vorbește și astăzi și nu este mirare, având în vedere valoarea lui.

Diamantul Orlov, așa cum a rămas cunoscut în istorie, este cel mai scump diamant vândut, vreodată. Se estimează că depășește un sfert de miliard de dolari.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai scumpe cadouri de Crăciun continuă tot cu un diamant. Bijuteria scumpă a fost cumpărată de Evalyn Walsh McLean. Diamantul spectaculos a fost un cadou de la ea pentru ea, în timp ce se afla în luna de miere.

Cum soțul ei nu obișnuia să îi facă prea multe cadouri, aceasta a mers la renumitul Pierre Cartier și a cumpărat diamantul contra sumei de 120.000 de dolari. În timp, valoarea acestuia a crescut exponențial.

ADVERTISEMENT

Diamantul lui Evalyn Walsh McLean a fost revândut în 1947 contra sumei de 21 de milioane de dolari. În prezent, posesorul lui este necunoscut, dar se estimează că ar putea fi vândut cu 100 de milioane de dolari.

Bijuteriile și proprietățile de lux, în topul preferințelor de Crăciun

O altă norocoasă de Crăciun a fost fiica unui oligarh rus. Aceasta a primit în 2011 unul dintre cele mai scumpe penthouse-uri din New York, estimat la 88 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Ekaterina, fiica lui Dmitri Ribolovlev a primit în dar acest penthouse pentru a-i fi alinată durerea și tristețea provocate de divorțul părinților ei. Dar, se pare că asta nu a fost suficient. În același an, Ekaterina a mai primit în dar și fosta vilă din Hawaii a lui Will Smith.

Pe locul patru în topul celor mai scumpe cadouri de Crăciun se află tot o bijuterie. Mai exact, un rubin înconjurat de diamante pe care Liz Taylor l-a primit de la Richard Burton. În 2011, inelul a fost cumpărat la licitație contra sumei de 4.2 milioane de dolari.

Din acest top al cadourilor scumpe oferite de Crăciun nu lipsește nici familia Beckham. Este foarte cunoscut faptul că David și Victoria adoră luxul și opulența, iar fostul jucător de fotbal o răsfață constant pe aleasa inimii lui.

Așa se face că, în 2005, David Beckham a scos din buzunar 2.4 milioane de dolari pentru un inel cu rubine și diamante. Pentru că a vrut să ofere un cadou mai scump soției sale, a completat lista cu o geantă și cu un ceas Rolex.

ADVERTISEMENT