Deși cazarea poate să fie tot ceea ce așteptam, cea mai mare atenție trebuie să o acordăm preparatelor. Nu tot ce arată bine este și sănătos sau proaspăt.
Tocmai din acest motiv, este esențial să știm ce alimente trebuie să evităm la un sejur all-inclusive, dar și care sunt cele pe care le putem consuma fără griji.
În general, mai toate sejururile all inclusive au cel puțin trei mese pe zi, la care oferă și băuturi răcoritoare, în unele cazuri alcoolice.
Ce nu știu turiștii este însă că mulți hotelieri aleg să facă economie.
Cu alte cuvinte, mâncarea rămasă de pe o zi pe alta ajunge să fie consumată de ei, fără ca măcar să își dea seama.
Un bucătar a dezvăluit de ce alimente trebuie să ne ferim într-un sejur all inclusive. În primul rând, atenție la friptură, în special la cea cu sos.
Acesta se spală deseori, iar mai apoi se folosește un sos proaspăt și carnea ajunge din nou la masa turistului. Atenție și la chiftele, sarmale, sau musaca.
Există mari șanse ca toate aceste preparate să fie de la masa precedentă. Recomandat ar fi deci să optați pentru carnea făcută la grătar, fără sos, recomandă bucătarul.
”Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă. (…)
La fel, trebuie să vă feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată”, a dezvăluit bucătarul.
Ce alimente putem să consumăm fără nicio grijă la all-inclusive? Salata clasică, fără maioneză sau alte sosuri.
Toate astea toppinguri nu fac altceva decât să mascheze prospețimea anumitor alimente. De asemenea, atenție și la mezeluri, dar și la ouă fierte sau brânză.
Bucătarul spune că nici acestea nu sunt aruncate și ajung să fie deservite sub anumite forme.
”Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete”, recomandă bucătarul, potrivit Adevărul.
Acesta a mai dezvăluit că sunt și ingrediente care ajung să stea pe masă două ore înainte de a ajunge să fie introduse în salată, sau în alte preparate, în acest mod, patronii făcând economie.
Menționăm că au fost și cazuri în care mulți români au ajuns să se plângă de anumite preparate de la all inclusive.