Fotbal intern

Ce „ochi” are Rapidul la jucători! „Râdeam de el și a ajuns la Lille pe 2.000.000 de euro!”

14.04.2020 | 17:10
Ce ochi are Rapidul la jucatori Radeam de el si a ajuns la Lille pe 2000000 de euro
ADVERTISEMENT

Este de notorietate faptul că antrenorii şi oficialii cluburilor noastre nu au deloc ochi pentru a aprecia corect valoarea unui jucător adus în probe. Sunt numeroasele cazurile în care verdictul a fost “nu are valoare, nu are ce căuta la noi” şi nu peste mult timp jucătorul respectiv ajungea să semneze într-un campionat puternic, pe bani mulţi.

Florin Manea a povestit despre ultima ratare a rapidiştilor

Ultima ispravă de acest gen a fost povestită de directorul sportiv al clubului Rapid, Florin Manea, care fiind şi agent de jucători a căutat să îi aducă lui Daniel Pancu întăriri.

ADVERTISEMENT

Subiectul în cauză îl reprezintă jucătorul camerunez Jean Onana, un mijlocaş de numai 19 ani, adus cu un an în urmă, când Rapid era încă în Liga a treia, dar care a fost refuzat după ce a fost observat într-un meci.

A fost testat într-un meci pe nămol

Acum Jean Onana îmbracă tricoul echipei de Ligue 1 Lille, după ce a fost transferat din liga a doua portugheză, de la Leixoes Porto, pentru suma de două milioane euro.

ADVERTISEMENT

„L-am avut pe Jean Onana în probe, iar noi l-am dat afară și acum joacă în prima ligă din Franța, la Lille. A jucat un meci în Liga 3, chiar cu Progresul în Giulești, pe un nămol… Râdeau câțiva de el, ăsta nu știe să stea în picioare.

Daniel Pancu râdea şi el de jucător

Eu le-am zis «Băi, vedeți că e bun. Mie îmi place negrul ăla. E adus pe filiera mea». La un an de zile, joacă la Lille, în prima ligă din Franța. Mai râdea și Pancu de el, da. Acum zice «Nu, domne, mie mi-a plăcut de el». După ce a văzut că joacă la Lille… Dacă ți-a plăcut, de ce nu l-ați luat?”.

ADVERTISEMENT

Jean Onana este doar continuarea unui lung şir de ţepe luate de cluburile din România privind valoarea jucătorilor sosiţi în probe. Iată câteva nume mari pe care Liga noastră le-a considerat fără valoare. Şi vom lua în calcul numai ceea ce a trecut prin curtea Rapidului.

Ce alte nume mari a ratat Rapidul

Pentru că vorbim de Rapid aici a fost în 2005, când avea 17 ani nigerianul John Obi Mikel, mijlocaşul pe care Chelsea avea să îl cumpere un an mai târziu de la Lyn Oslo cu 26 milioane euro. La Rapid s-a aflat şi fundaşul stânga sârb Alexander Kolarov, dar nu s-a acceptat suma de 500.000 euro cerută de OFK Belgrad. Kolarov are în CV Lazio, Manchester City şi Roma.

ADVERTISEMENT

Tot în Giuleşti nu a fost bun pentru antrenorul Mircea Rednic atacantul ivorian care a fost cumpărat apoi de Young Boys Berna cu 150.000 de euro şi vândut la Lokomotiv Moscova peste doi ani cu 15 milioane.

ADVERTISEMENT
Tags: