Life

Ce parte a frigiderului trebuie curățată mai des. Specialiștii spun că poți reduce semnificativ factura la energie

Care este componenta frigiderului care e bine să fie îngrijită frecvent. Experții cred că în felul acesta factura la energie va fi mai mică.
08.02.2024 | 12:45
Ce parte a frigiderului trebuie curatata mai des Specialistii spun ca poti reduce semnificativ factura la energie
Care este componenta frigiderului care e bine să fie îngrijită frecvent. Experții cred că în felul acesta factura la energie va fi mai mică. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce parte a frigiderului trebuie curățată mai des. Specialiștii spun că poți reduce semnificativ factura la energie. Foarte multe gospodine ignoră această latură a celui mai folosit aparat electrocasnic din bucătărie.

Care este componenta frigiderului care e bine să fie îngrijită frecvent. Experții cred că în felul acesta factura la energie va fi mai mică

Care este componenta frigiderului care e bine să fie îngrijită frecvent. Experții cred că în felul acesta factura la energie va fi mai mică. Această parte poate fi o sarcină grea la prima vedere, însă nu este deloc așa.

ADVERTISEMENT

Electricienii știu că serpentinele de condensare care se găsesc în spatele aparatului reprezintă cheia unui frigider bine răcit. Aceste grupuri de plăci și fire metalice adună foarte mult praf și mizerie de-a lungul timpului.

Acesta este motivul pentru care nu trebuie ignorate și trebuie curățate frecvent. Înainte de a se trece la îndepărtarea prafului frigiderul trebuie să fie neapărat scos din priză. Apoi, se îndepărtează de lângă perete pentru a avea spațiu suficient pentru curățenie.

ADVERTISEMENT

Cel mai ușor este să apelezi la un aspirator care strânge toată mizeria de pe bobine. De asemenea, se poate folosi și o cârpă ușor umezită și înmuiată într-o soluție simplă, din apă cu bicarbonat de sodiu, oțet sau zeama de la o lămâie.

În ceea ce privește perioada la care se curăță serpentinele de condensare ale frigiderului, gospodinele trebuie să recurgă la acest proces cel puțin odată la 3 luni. Cu siguranță, vei observa că consumul de energie al aparatului va fi mai mic.

ADVERTISEMENT

Concret, factura la energie electrică nu va fi una uriașă, ci avantajoasă din punct de vedere financiar. Mai mult decât atât, curățarea de praf a bobinelor din spatele frigiderului prelungește durata de viață a aparatului.

Sfaturi pentru a curăța corect și eficient bobinele frigiderului

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a curăța corect și eficient bobinele frigiderului este să vă asigurați că animalele de companie și copiii nu se află în raza de acțiune. Din păcate, pot apărea riscuri de rănire.

ADVERTISEMENT

Serpentinele de condensare pot fi ascuțite sau zimțate și de aici pot pleca problemele și necazurile. De asemenea, e bine să fiți atenți la orice tip de resturi înainte de a le atinge sau de a le muta în altă parte a camerei.

În plus, e bine să îndepărtați orice grilă sau ușă pentru a putea avea acces la bobinele frigiderului. S-ar putea să fie nevoie de o șurubelniță pentru a îndepărta serpentinele, dacă doriți să le dați jos pentru a le curăța mai eficient.

ADVERTISEMENT