Life

Temperatura ideală la care e bine să speli rufele la mașina de spălat. Greșeala care îți crește factura la curent

Temperatura ideală la care e bine să speli rufele la mașina de spălat e esențială. În caz contrar, riști să te trezești cu o factură mai mare la curent.
28.01.2024 | 18:00
Temperatura ideala la care e bine sa speli rufele la masina de spalat Greseala care iti creste factura la curent
Temperatura ideală la care e bine să speli rufele la mașina de spălat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Temperatura ideală la care să speri rufele la mașina de spălat te poate scăpa de multe probleme. În primul rând poți să economisești o sumă consistentă la factura lunară la energie.

Temperatura ideală la care e bine să speli rufele la mașina de spălat

Există o mulțime de electrocasnice din casă care consumă destul de mult curent. Știm însă care sunt acestea și cum să le folosim corect? Anumite trucuri pot fi extrem de prietenoase cu bugetul nostru.

ADVERTISEMENT

Temperatura ideală la care să speli rufele la mașina de spălat e esențială, atât vara cât și iarna. Mașina de spălat rufe consumă foarte mult curent. Știai însă că în realitate, consumul e mai mare odată ce temperatura folosită e una ridicată?

Temperatura ideală la care să speli rufele la mașina de spălat trebuie să fie între 30-40 grade celsius. Dacă alegi această temperatură, o să economisești energie și plătești mai puțini bani la curent.

ADVERTISEMENT

Cât de multă economie poți să faci? Specialiștii spun că dacă speli hainele le temperaturi mai joase, poți să economisești chiar și până la 66% energie. Vorbim, deci, despre un procent semnificativ.

Sfaturi esențial pentru a reduce factura la energie

Iar acesta nu este singurul sfat de care trebuie să ții cont. Dincolo de temperatura ideală la care să speli rufele la mașina de spălat, importanți sunt și detergenții pe care îi utilizezi. Optează pentru produse speciale pentru spălarea la temperaturi joase.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pentru tine nu e important, în realitate, un astfel de detergent te ajută să ai rezultate bune la temperaturi scăzute. O altă recomandare importantă este legată de sortarea rufelor.

Obișnuiești să faci acest lucru? Le poți sorta în funcție de culori, dar și în funcție de cât de murdare sunt. Astfel, hainele mai puțin murdare pot fi spălate fără probleme la temperaturi joase. De cealaltă parte, rufele foarte murdare au nevoie de temperaturi ridicate.

ADVERTISEMENT

Sunt și mașini de spălat care au opțiuni speciale economice. Astfel, ele știu singure ce temperatură să utilizeze, astfel încât consumul de energie să fie unul mic. Totodată, nu uita să verifici constant mașina de spălat. Dacă este curată și întreținută corespunzător, va funcționa eficient și va reduce consumul de energie.

ADVERTISEMENT
Tags: