Sport

Ce patron din SuperLiga întârzia mereu cu banii! Dezvăluirea lui Dani Coman

Dani Coman a dezvăluit la „Suflet de Rapidist” numele patronului din SuperLiga care întârzia mereu cu banii. Fostul portar le-a făcut o caracterizare oamenilor cu care a lucrat.
25.12.2023 | 20:16
Ce patron din SuperLiga intarzia mereu cu banii Dezvaluirea lui Dani Coman
Dani Coman le-a făcut portretele foștilor patroni cu care a lucrat. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dani Coman a fost cel mai recent invitat al celei mai noi emisiuni marca FANATIK: „Suflet de Rapidist”. La finalul apariției, fostul portar le-a făcut o caracterizare patronilor și antrenorilor cu care a lucrat de-a lungul carierei.

Ce patron din Superliga întârzia mereu cu banii! Dezvăluirea lui Dani Coman

„O să-ți spun câteva nume de oameni din fotbal. Dacă ai dori în două-trei cuvinte să-i caracterizezi. Te bagi?”, a fost provocarea lansată de moderatorul Robert Niță, iar Dani Coman a răspuns convingător: „Mie mi-a plăcut riscul toată viața”.

ADVERTISEMENT

George Copos

Dani Coman l-a caracterizat pe George Copos ca fiind o persoană extrem de echilibrată și inteligentă. Fost patron la Rapid în perioada 1992-2013, Copos întârzia mereu cu banii în mod intenționat.

„Foarte echilibrat și inteligent. Omul care întârzia intenționat cu banii tot timpul, dar venea și spunea: ‘Bă, băieți. Pe 10 vă dau banii pentru 3 luni pe 9 venea și ne dădea banii pe 3 luni’. Dacă venea și spunea: ‘Bă, Robert, tu ești cel mai bun jucător’.

ADVERTISEMENT

Venea te mângâia, dar știai că trebuie să îți cauți echipă. Un om care ar fi trebuit să se despartă altfel de Rapid. Un om care a ținut Rapidul în viață mulți ani cu performanță. Cu siguranță ar fi trebuit să fie mai apreciat în Giulești și să aibă locul lui acolo”, a mărturisit Dani Coman.

Dani Coman despre Ioan Niculae: „M-a sunat și mi-a zis să schimbăm un jucător”

Adrian Porumboiu

Dani Coman a fost jucătorul celor de la FC Vaslui în perioada 2012-2013, când la cârma formației moldovene se afla Adrian Porumboiu. Fostul portar s-a folosit de doar trei cuvinte pentru a-l descrie pe fostul patron din fotbalul românesc: „influențabil, irascibil, sufletist”.

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae

În stilul lui Gigi Becali, Dani Coman a povestit un episod memorabil cu Ioan Niculae. Fostul patron de la Astra l-a sunat pe Coman la un meci cu Iași pentru a-l scoate de pe teren pe Azdren Llullaku.

„În afara stadionului, un om extraordinar, un om cu care ai fi putut să vorbești despre orice. Stăteai la masă și discutai ore în șir fără să ai nicio discuție contradictorie. La stadion se lăsa influențat foarte mult de oamenii din jurul lui, de vocea tribunei. Atunci mai erau probleme. 

ADVERTISEMENT

Am avut un episod la un meci cu Iași în care m-a sunat și mi-a zis să-l schimbăm pe Llullaku. ‘Dani, vorbește să-l schimbăm că, uite, nu joacă nimic, țipă lumea să-l schimbăm’. I-am zis că nu-l schimbăm și a dat gol, am bătut 1-0. După meci, a trecut pe lângă mine nici nu m-a băgat în seamă.

Au trecut câteva ore după care a mers către Constanța la hotelul pe care-l avea la Venus. M-a sunat și mi-a zis: ‘Dani, dacă te mai sun vreodată, tu să nu te iei după mine niciodată că tu meseria asta o faci foarte bine. Eu am fost influențat de oamenii din jur’. Asta am apreciat”, au fost dezvăluirile lui Dani Coman.

„N-am avut niciodată probleme cu Ioan Niculaie”

Ioan Niculaie

Dani Coman a fost portarul lui FC Brașov în perioada 2008-2010, adunând 33 de apariții în tricoul fostei echipe finanțate de Ioan Niculaie. „Toți au spus că au plecat cu probleme. Eu n-am avut niciodată probleme cu dumnealui. M-a chemat la birou: ‘Dani, câți bani mai ai să îți dau pentru că nu mai pot să îți dau salariul ăla. Vreau să fac salarii mici. Nici nu pot să-ți spun ție, că mi-e rușine, ce salarii o să fac. Câți bani mai ai să-ți dau? Ia banii și semnează actul de reziliere’.

Mai aveam trei zile și trebuia să-mi mai dea 150.000 de euro. Puteam să stau liniștit. ‘Nu. Acum semnăm, ați fost corect cu mine, sunt corect cu dumneavoastră. Am semnat’. Nu știa fotbal, deși i se părea că știe. Un om care avea foarte mare încredere în Răzvan (n.r. Lucescu). Cât am stat eu la Brașov o singură dată a venit în vestiar să spună o primă. Nu venea în vestiar”, a declarat Dani Coman.

Marius Șumudică

„Un antrenor extrem de bun. I-am spus și lui. Un antrenor care dacă citea și se documenta cel puțin 10% din cât a făcut Răzvan era mare de tot. Toți spun că Șumudică doar motivează jucătorii. Șumudică e antrenor foarte bun. Instinctiv face totul. Erau momente când stăteam 4-5 ore cu antrenorii secunzi și ne uitam la jucători. 

Venea cu telefonul Șumudică: ‘Da, ce faceți, la care ne uităm? La numărul 8’. Mai stătea puțin, mai dădea un telefon. ‘Verde sau albastru? Verde, Șumi!’. În 15 minute ne spunea ce am văzut noi în 4-5 ore. Era incredibil. Citea jocul foarte bine, avea ochi la jucători. Un nebun frumos al fotbalului românesc, dar cu litere mari antrenor”.

Răzvan Lucescu

„Vorbim de alt nivel din toate punctele de vedere. Om, antrenor, prestanță, discurs. Alt nivel. Vorbim de Champions League”. 

Gică Hagi (managerul)

„Eu am numai cuvinte de laudă pentru Gică Hagi, indiferent ce ar face. De-a lungul timpului m-au deranjat și pe mine niște discuții după meciurile pe care le-am avut cu ei, dar e omul căruia nu aș putea să-i spun nimic nici dacă va greși față de mine cu ceva. Un respect imens. E omul care ne scotea în stradă. Mi s-a ridicat părul pe mâini.

Omul care ne aducea bucuria în casă. Care ar trebui să fie respectat în România așa cum e la Istanbul. Oriunde mergi acolo la vulcanizare, la hotel, la restaurant toată lumea ‘Gică Hagi’. Chiar acum două luni am fost la Istanbul câteva zile. Oriunde mergi și spui că ești român ‘Gică Hagi’.

În România nu este respectat așa cum merită. Ce a făcut pentru fotbalul românesc ca și jucător. Și-a riscat averea pentru fotbal. Eu cred că ar trebui să-i purtăm mult mai mare respect”.

Constantin Zotta

„Nu vrei tu să se trebuie emisiunea frumos? Un om care a fost pe la Rapid (n.r. Constantin Zotta)”, au fost declarațiile lui Dani Coman, la „Suflet de Rapidist”. Fost președinte la Rapid, Zotta a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte cu Dani Coman. După sosirea lui Zotta la Rapid în 2011, Dani Coman a vrut să părăsească gruparea de lângă podul Grant.

„Suflet de Rapidist” se vede în fiecare marți, ora 13:30, după FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea poate fi urmărită în direct pe www.fanatik.ro. În premieră, emisiunea poate fi vizionată în fiecare joi, ora 10:30 pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

Dani Coman i-a caracterizat pe patronii și antrenorii cu care a lucrat:„Întârzia cu banii mereu”

ADVERTISEMENT