Life

Ce pedeapsă riscă Oana Zăvoranu dacă se dovedește că l-a șantajat pe medicul Bogdan Furtună. Lovitură pentru vedetă!

Oana Zăvoranu riscă să aibă probleme mari, dacă este găsită vinovată în procesul de santaj, intentat după ce medicul Bogdan Furtună a depus plângere penală. Avocatul Katia Cicală spune că fapta se pedepsește cu pușcărie.
02.07.2022 | 09:02
Ce pedeapsa risca Oana Zavoranu daca se dovedeste ca la santajat pe medicul Bogdan Furtuna Lovitura pentru vedeta
Ce pedeapsă risca Oana Zavoranu pentru șantaj. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Avocatul Katia Cicală ne spune ce riscă Oana Zăvoranu, dacă va fi găsită vinovată de șantaj. Fostul administrator al clinicii vedetei, medicul Ioan Bogdan Furtună, actual manager al Spitalului Colțea, o acuză pe Querida că l-ar fi șantajat, în momentul în care a solicitat să îi fie returnată o datorie de 40.000 de euro. Suma de la care a pornit scandalul, explică medicul, a pornit de la 800.000 de euro și a ajuns la 300.000 de euro. Vedeta a mai avut probleme în trecut cu un alt medic, respectiv cu Marek Vâlcu, căruia i-a cerut o sumă de bani. Prinsă în flagrant, Oana a fost atunci la un pas să fie pedepsită, însă celebrul medic a iertat-o și a rugat-o să își ceară scuze public.

Oana Zăvoranu riscă să ajungă dupa gratii, dacă se dovedește că l-a șantajat pe Ioan Bogdan Furtună

Oana Zăvoranu, în vârstă de 49 de ani, ar putea să facă pușcărie, în cazul în care instanța o găsește vinovată și se dovedește că l-ar fi șantajat pe medicul Bogdan Furtună, după cum susține acesta. Avocatul Katia Cicală afirmă că fapta se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

ADVERTISEMENT

”Șantajul se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. Art 207 alin 1 Cod Penal. Dacă, după finalizarea cercetării judecătorești, se va stabili vinovăția, atunci va primi o pedeapsă ce va fi individualizată în funcție de modalitatea de săvârșire a infracțiunii, raportat la alte condamnări anterioare, dacă există.

Dacă nu are alte condamnări penale în trecut, are șanse că pedeapsa să fie cu suspendarea executării și cu o perioada de încercare. Nu cunosc detalii din dosar, să pot formula o opinie mai exactă. Însă, dacă a fost trimisă în judecată, alături de avocatul ei, atunci înseamnă că există probe suficiente”, a declarat avocatul Katia Cicală, cea care l-a apărat, în trecut, pe medicul Dr. Marek Vâlcu, în scandalul cu Oana Zăvoranu.

ADVERTISEMENT

Oana Zăvoranu, acuzată că l-a șantajat pe medicul Bogdan Furtună

Oana Zăvoranu a ajuns iar în centrul unui scandal de proporții, dupa ce a fost acuzată că l-ar fi șantajat pe doctorul care îi administra clinica. Suma pe care i-ar fi cerut-o vedeta a pornit de la 800.000 de euro și a ajuns, susține respectivul doctor, la 300.000 de euro, cu promisiunea că Zăvoranca nu va ieși să îl denigreze.

De cealaltă parte, Oana Zăvoranu susține că totul ar fi doar o făcătură. Ea susține că medicul care o acuză de șantaj ar fi făcut lucruri necurate în clinica ei, în 2017-2018, perioadă în care era administrator.

ADVERTISEMENT

”Dispuneam de bani cash şi a început individul să-mi ceară diverse sume de bani la ceas de noapte, pentru a cumpăra diverse aparate pentru clinică.

Când nu am găsit niciun aparat medical în clinica noastră, atunci am descoperit că e ceva putred. Soţul meu a găsit în 2018 nişte facturi falsificate, pe nişte aparate-fantomă”, susținea, legat de acest caz, Oana Zăvoranu, la televizor.

ADVERTISEMENT

În același dosar a mai fost trimis in judecată de procurorii DNA și avocatul Silviu Ionuț Călin.  Procesul a început la Curtea de Apel București, iar Oana Zăvoranu este acuzată de șantaj, după ce i-ar fi cerut lui Bogdan Furtună să semneze un act, la notar, pentru o datorie inexistentă.

Oana Zăvoranu a mai șantajat un medic

Oana Zăvoranu a fost prinsă în flagrant, pe 22 mai 2014, în timp ce lua bani de la un alt medic. Vedeta a luat 10 000 de dolari de la Marek Vâlcu, pe care l-a șantajat pentru că i-ar fi greșit intervențiile chirurgicale la sâni, efectuate de-a lungul timpului.

Vedeta i-a trimis medicului estetician mai multe sms-uri în care îi reproșa aceste lucruri. Doctorul Marek Vâlcu a depus plângere la poliție.

Totuși, deși a fost prinsă de poliție ”cu mâța în sac”, cunoscutul medic a iertat-o pe Oana Zăvoranu după scandalul de şantaj. Ei au semnat un acord de mediere. Singura pretenţie a chirurgului a fost ca bruneta să declare public că n-a avut de suferit de pe urma operaţiilor la sâni, pe care el i le-a efectuat.

Așa se face că Oana Zăvoranu nu a avut de ales și, ca să nu facă pușcărie, a ieșit pe micul ecran și a lămurit situația. La acea vreme, bruneta i-a cerut scuze medicului estetician.

ADVERTISEMENT