Fotbal international

Ce poreclă i-a găsit Paul Pogba lui Antoine Griezmann după super prestația din Franța – Maroc 2-0. Fanii “cocoșilor” au intrat imediat în joc

Paul Pogba (29 de ani), unul dintre marii absenți ai Franței de la CM din Qatar, l-a poreclit pe Antoine Griezmann după calificarea în finala cu Argentina.
15.12.2022 | 11:52
Ce porecla ia gasit Paul Pogba lui Antoine Griezmann dupa super prestatia din Franta  Maroc 20 Fanii cocosilor au intrat imediat in joc
Antoine Griezmann a fost reprofilat de Didier Deschamps în urma absenței lui Kante. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Antoine Griezmann e unul dintre cel mai buni jucători ai Franței la acest Campionat Mondial, deși nu a reușit încă să marcheze. Coechipierul său din ofensiva „Cocoșului Galic” e pus însă pe șotii după victoria din semifinale în fața Marocului.

Paul Pogba, faza zilei după semifinala dintre Franța și Maroc

Paul Pogba a făcut o postare extrem de amuzantă pe pagina oficială de Instagram după ce Franța s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Qatar, după 2-0 cu Maroc.

ADVERTISEMENT

Postarea sa cu privire la Antoine Griezmann a devenit în scurt timp virală: Griezmannkante”, s-a amuzat atacantul cu privire la reprofilarea jucătorului lui Atletico Madrid.

Paul Pogba, poreclă pentru Antoine Griezmann
Paul Pogba, poreclă pentru Antoine Griezmann.

În absența lui Kante, Didier Deschamps l-a reprofilat pe Antoine Griezmann și l-a transformat într-un mijlocaș cu valențe defensive, dar care contribuie cu brio și pe faza de atac. Acesta a fost și motivul pentru care Pogba i-a găsit acest nou supranume.

ADVERTISEMENT

Paul Pogba și N’golo Kante au ratat Campionatul Mondial din cauza accidentărilor

Paul Pogba și N’golo Kante sunt două dintre cele mai importante absențe ale Franței cauzate de accidentări, dintr-o listă lungă de nume.

Mijlocașul lui Juventus Torino a suferit o accidentare la coapsă chiar înainte de Campionatul Mondial și a ratat convocarea pentru turneul final. Pentru o mică leziune cauzată de lipsa antrenamentelor după operație, Pogba a fost nevoit să facă repaus zece zile, de ajuns cât să nu mai facă parte din lot.

ADVERTISEMENT

De cealalată parte, Kante a suferit o accidentare gravă la tendon. Mijlocașul defensiv era o piesă esențială în angrenajul echipei, iar Didier Deschamps a fost nevoit să îl „sacrifice” pe Antoine Griezmann: „Este un jucător de elită și a avut turneu extraordinar. E genul de jucător care poate schimba fața unei echipe, muncește mult și e foarte tehnic”.

Drept dovadă, atacantul nu a reușit să marcheze la Cupa Mondială, deși în 2018 înscrisese nu mai puțin de patru goluri, care au contribuit decisiv la câștigarea marelui trofeu: „Joacă un rol puțin diferit la această Cupă Mondială, dar i se potrivește bine. Îi place să se apere la fel de mult ca atacul și rolul de playmaker. Desigur, principala lui responsabilitate nu e să recupereze mingi.

ADVERTISEMENT

Stângul lui e minunat și crează ocazii pentru alții. E genul de jucător care pune mereu echipa pe primul loc. Muncește foarte mult, probabil mai mult decâ majoritatea”, l-a caracterizat selecționerul Franței la semifinala cu Maroc.

 

ADVERTISEMENT