Sport

Ce poreclă i-a pus Gigi Becali lui Elias Charalambous: „De asta l-am luat”. Criteriile sfinte după care a fost ales. Video exclusiv

Gigi Becali a dezvăluit ce poreclă i-a pus lui Elias Charalambous și care sunt criteriile sfinte după care l-a numit antrenor la FCSB.
04.04.2023 | 12:17
Ce porecla ia pus Gigi Becali lui Elias Charalambous De asta lam luat Criteriile sfinte dupa care a fost ales Video exclusiv
Elias Charalambous l-a apărat pe Gigi Becali după ce finanțatorul a ales să se retragă de la FCSB. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

A doua zi după debutul cu dreptul al cipriotului Elias Charalambous pe banca FCSB-ului, patronul Gigi Becali a vorbit despre numirea acestuia și care au fost criteriile sfinte în urma cărora l-a selectat să conducă echipa.

Gigi Becali i-a găsit poreclă lui Elias Charalambous: „Are nume de proroc și de sfânt”

Gigi Becali are un fel aparte de a selecta antrenorii la FCSB, lucru confirmat încă o dată de numirea cipriotului Elias Charalambous. Patronul „roș-albaștrilor” i-a și găsit deja o poreclă acestuia, la fel cum făcuse în trecut și cu Toni Petrea, pe care îl alinta „Toni Piatră”.

ADVERTISEMENT

„O să vedeți voi că nici Ilie Haralamb, că eu așa îi spun, Ilie Haralamb… Că de aia l-am și luat, pentru că poartă numele unui bunic de-al meu, Ilie, care era fratele lui bunica, și al lui tata lui Giovanni, care era Haralambie…

Poartă numele la doi din familia mea. Ilie și Haralambie… Și atunci, nume de proroc și de sfânt. Ilie Prorocul și Sfântul Haralamb. Atunci, eu de aia l-am luat. Bine, mai multe lucruri au fost, nu numai de asta l-am luat.

ADVERTISEMENT

O să vedeți dacă-l întrebați, eu l-am văzut un om deștept și cum bun simț. Omul a zis «Eu am venit să antrenez, nu să mă întrebați cine face schimbări și alte alea..». Dacă vreți cancan, o să vedeți, o să fugă de la conferințele de presă. Omul a spus: «Domne, eu am venit în  România să antrenez, nu să fac cancan».

Pe mine mă interesează că am câștigat, că mai avem puțin să luăm campionatul și să ne lăsați să ne pregătim de Liga Campionilor”, a declarat Gigi Becali a doua zi după victoria cu Sepsi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul din Aleea Alexandru

ADVERTISEMENT

Criteriile după care Gigi Becali l-a numit antrenor pe Elias Charalambous: „Asta contează la mine!”

Patronul FCSB a vorbit apoi și de criteriile care au dus la numirea cipriotului. Așa cum era de așteptat, acestea au fost strict religioase și nu au ținut cont de CV-ul sau de activitatea de până acum a lui Elias Charalambous.

„Care au fost punctele forte când l-am ales? Păi, pentru prima și prima dată, eu m-am interesat ce religie are. Ortodox! Și a doua, dacă se spovedește și se împărtășește. Dacă are duhovnic.

ADVERTISEMENT

Deci la mine contează astea… Îl întreb așa: «Religie și dacă ai duhovnic». Dacă ai duhovnic, ăla te va îndruma. Că nu le vei face pe toate… Dar încet-încet le vei face. Faptul că ceri duhovnic, înseamnă că ceri ascultare. Faci voia duhovnicului, adică ai păstor.

Omul fără duhovnic e ca o oaie beată pe câmpuri. Miliarde sunt… Așa sunt oamenii fără duhovnici, ca niște oi bete pe câmp. Voi spuneți că nu e adevărat. Asta e părerea mea… Și asta a contat la mine, că așa vreau eu. La tine contează altceva, la altul contează altceva, la altul contează cât ești de puternic…

La mine contează asta. Să ai duhovnic, să te spovedești și să te împărtășești. Chiar dacă greșești… Te cureți, te speli și te împărtășești cu trupul lui Hristor. Asta contează la mine. Cel mai mult. Ca să lucrezi cu mine. Jucătorii sunt cuminți, în fiecare zi la liturghie. În afară de ăia musulmanii și de ăia care sunt de alte religii.

Și Haralamb avea duhovnic unde? La Vatoped, pe Muntele Athos. Asta a contat cel mai mult. Nu m-a interesat prea mult profesional. Nu există CV la mine. La mine există Hristos, Dumnezeu… Ești cu Hristos, ești cu mine. Nu ești cu Hristos, nici nu mă interesează de tine, poți să fii cel mai mare de pe globul pământesc”, și-a încheiat Gigi Becali discursul despre Elias Charalambous.


  • 1,42 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „peste 1,5 goluri” la meciul CFR Cluj – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: