Life

Ce poți să faci cu apa în care ai fiert orez. Întrebuințările sunt nebănuite

Ce poți să faci cu apa în care ai fiert orez? Multă lume o aruncă după ce au preparat orezul fără să știe câteva lucruri!
13.01.2024 | 11:28
Ce poti sa faci cu apa in care ai fiert orez Intrebuintarile sunt nebanuite
Apa de orez are câteva întrebuințări neștiute. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Apa în care s-a fiert orez este una din soluțiile la care apelează foarte multe femei când vor să economisească bani, pentru că nu își permit produsele cosmetice costisitoare.

De ce să nu arunci apa în care ai fiert orez

În Asia, multe doamne și domnișoare se spală pe față cu apa de la orez. Nu o aruncă, ci o folosesc deseori în îngrijirea tenului, dar și pentru podoaba capilară.

ADVERTISEMENT

Potrivit libertatea.ro, apa de la orez are o serie de minerale și săruri care pot servi ca remediu natural în anumite tratamente de beauty. Se spune că apa de orez esre excelentă pentru persoanele ale căror fire de păr nu au o structură foarte rezistentă.

E important de precizat că apa cu care îți poți clăti părul nu înlocuiește produsele pe care le folosește. Doar vine ca un adjuvant în întărirea firului de păr. Cu atât mai mult spunem asta întrucât există multe tratamente recomandate chiar de medici pentru diverse probleme ale scalpului. Așa că… nu ignorați sfaturile specialiștilor!

ADVERTISEMENT

Efectul de piele catifelată, pentru scurtă durată

Apa de orez poate fi folosită și pentru redarea fineții tenului. Ingredientele pe care le conține apa în care s-a fiert orezul ajută la curățarea porilor. Sunt de folos și în reducerea inflamației de la nivelul pielii. Fața se curăță cu ajutorul unei dischete demachiante, prin masare.

De ce face ”minuni”? Se pare că acidul folic din compoziția apei de orez are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ar contribui, iată, la înfrumusețerea și însănătoșirea tenului. Printr-o masare intensivă a tenului cu discheta îmbibată în apă de orez veți obține, pentru scurtă durată, ce-i drept, efectul de piele catifelată.

ADVERTISEMENT

La fel ca în cazul de mai sus, și aici trebuie să specificăm că tenul acneic ori care se confruntă cu alte probleme ce pot fi soluționate doar de către specialiștii în dermatologie nu pot fi tratate cu banala apă în care ai fiert orez. Pentru orice problemă a tenului, consultă medicul dermatolog!

 

 

 

Tags: