News

Ce probleme noi are soția lui Cătălin Cherecheș. Motivul pentru care Tabita a formulat plângere

Tabita, soția lui Cătălin Cherecheș, a formulat plângere contravențională în două dosare înregistrate recent la Judecătoria Baia-Mare.
15.03.2024 | 12:28
Ce probleme noi are sotia lui Catalin Chereches Motivul pentru care Tabita a formulat plangere
Tabita, soția lui Cătălin Cherecheș, este designer vestimentar. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia-Mare, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, va fi adus în țară în următoarele zile pentru a-și executa pedeapsa. Cherecheș a fugit din România în ziua sentinței și a fost reținut de autoritățile germane pe 28 noiembrie 2023, lângă gara din Augsburg.

Tabita Cherecheș a formulat plângere contravențională împotriva IPJ Sălaj

Cherecheș a fost încarcerat într-un penitenciar din Bavaria, iar procedurile de extrădare au durat mai bine de trei luni. Decizia a fost luată recent de Primul Senat penal al Tribunalului Regional Superior din Munchen, care a hotărât că extrădarea lui Cătălin Cherecheș în vederea executării pedepsei este admisibilă și a dispus continuarea detenției în vederea extrădării acestuia.

ADVERTISEMENT

Instanța regională superioară a dat astfel curs unei cereri a Parchetului General din Munchen, iar extrădarea se bazează pe un mandat european de arestare emis de Tribunalul Cluj la 24 noiembrie 2023. Socrii lui Cherecheș, Claudia și Petru Gliga, au fost trimiși în judecată pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.

Și soția lui Cherecheș, Tabita, a fost audiată de DNA Cluj în acest dosar. Numele partenerei de viață a fostului edil din Baia-Mare apare într-un alt dosar înregistrat recent, pe 16 februarie 2024, la Judecătoria Baia-Mare, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Tabita Cherecheș figureză ca petent, în timp ce intimat este Inspectoratul de Poliție al județului Sălaj, obiectul dosarului fiind “plângere contravențională”. Partenera de viață a lui Cherecheș a fost sancționată de Poliție, dar a contestat procesul verbal întocmit de autorități. Încă nu a fost stabilit primul termen al dosarului.

Soția lui Cherecheș poate să-și modifice cererea sau să propună noi dovezi

Pe 8 februarie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție care arată că, în cazul formulării unei plângeri contravenționale, reclamantul poate să profite de termenul din Codul de procedură civilă ca să-și modifice cererea sau să propună noi dovezi, respectiv poate face acest lucru până la primul termen la care acesta este legal citat.

ADVERTISEMENT

Din momentul publicării, decizia a devenit obligatorie pentru toate instanțele de judecată. În actul normativ se mai arată că instanța va dispune amânarea pricinii și comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancțiunea decăderii, va fi depusă cu cel puțin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.

Prevederea privind regimul juridic al contravenţiilor la care se referă decizia ICCJ stabilește că împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia. Practic, Tabita Cherecheș poate profita în instanță de această decizie care reglementează plângerile contravenționale.

ADVERTISEMENT

Tabita Cherecheș se judecă și cu IPJ Maramureș

Numele Tabitei Cherecheș mai figurează într-un dosar similar, înregistrat tot la Judecătoria Baia-Mare, pe 7 noiembrie 2023, conform datelor consultate de FANATIK. În acel dosar al cărui obiect este “plângere contravențională”, intimat este Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș.

Recent, instanța a decis primul termen al dosarului, care a fost stabilit pentru 14 mai 2024, adică la mai bine de șase luni de când a fost înregistrat. În această perioadă, Tabita Cherecheș se ocupă de afacerile familiei sale, mai ales că și părinții ei au fost arestați preventiv pentru 60 de zile, după care au fost plasați în arest la domiciliu.

Pe pagina ei de socializare, Tabita Cherecheș, care este designer vestimentar, își promovează rochiile pe care le comercializează în magazinele sale din Baia-Mare și Cluj-Napoca. De asemenea, soția lui Cătălin Cherecheș a preluat și afacerea părinților ei, cofetăriile din Reghin și Târgu-Mureș. Recent, Tabita și-a anunțat amicii de pe facebook că a furnizat părăjituri și produse de patiserie pentru o petrecere de botez.

 

 

ADVERTISEMENT