Sport

Ce răspuns ar da Ilie Dumitrescu dacă Gigi Becali i-ar propune să revină la FCSB

Ilie Dumitrescu a fost extrem de tranșant atunci când a fost întrebat de o potențială nouă colaborare cu Gigi Becali, cunoscut pentru lipsa sa de răbdare cu colaboratorii săi.
28.03.2024 | 09:00
Ce raspuns ar da Ilie Dumitrescu daca Gigi Becali iar propune sa revina la FCSB
Ce părere are "Sir" Ilie Dumitrescu despre o nouă colaborare cu Gigi Becali, la 14 ani distanță / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al Generației de Aur, Ilie Dumitrescu, a colaborat cu patronul liderului actual al Superligii în 2010. Invitat în podcastul lui Mihai Morar, acesta a fost tranșant privind o nouă colaborare cu Gigi Becali.

Ilie Dumitrescu, tranșant privind o nouă colaborare cu Gigi Becali

Cariera de tehnician a lui Ilie Dumitrescu, viitoare vedetă a filmului Generatiei de Aur, s-a încheiat foarte brusc. Fostul atacant a avut un mandat scurt pe banca FCSB-ului, pe care a părăsit-o din fotoliul de lider.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă ar mai colabora după aventura din 2010, care a durat doar 40 de zile, acesta a fost clar: „Nu, nu e cazul.“

De asemenea, acesta a rememorat și întreagă desfășurare a sosirii sale pe banca formației lui Gigi Becali: „M-a chemat, >, >. Dacă crezi că contează foarte mult pentru tine să fac gestul ăsta, că vin să iau să antrenez fără niciun ban…“, a mai adăugat Ilie Dumitrescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost una regretabilă pentru Ilie Dumitrescu, care recunoaște: „Mai bine i-aș fi cerut 500.000 de euro pe an, că mi-i dădea. Adică mai repede acceptă să-mi plătească un salariu mare decât să nu spună echipa înainte de meci. [..] Pusesem, într-adevăr, un bonus dacă câștigam campionatul, mi se părea normal și ăsta și era obiectivul lor.“, a completat fostul atacant.

Sacrificiul lui Ilie Dumitrescu n-a fost răsplătit de patronul FCSB-ului

Ilie Dumitrescu a recunoscut că nu încasa niciun salariu de la formația din Ghencea, însă avea o bonificație în cazul titlului. Fostul tehnician spune că a cheltuit chiar din buzunarul sau în toată aventură sa la FCSB, fără a avea pretenții.

ADVERTISEMENT

„Am cheltuit mult mai mult la Steaua atunci decât să câștig, pentru că benzină, tot ce s-a întâmplat… (Și nu ai decontat nici măcar benzină?) Nu, nu, nimic, absolut nimic.“, a mai adăugat Ilie Dumitrescu.

„Sir“ admite că i-a cerut patronului să nu vorbească în public despre imixtiunile sale, însă acesta n-a reușit să-l înduplece. Becali, protagonistul celui mai tare tatuaj al unui suporter, este cunoscut pentru implicarea sa pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT

„Și i-am spus dacă poate să nu vorbească, să nu… chestii d-astea simple. Ceea ce constat după ani de zile că eu n-aveam cum să… el n-are cum să nu iasă să vorbească.“, a mai adăugat fostul atacant.

Per total, Ilie Dumitrescu s-a declarat dezamăgit de colaborarea avută cu Gigi Becali în urmă cu 14 ani, despre care spune: „Și n-a contat foarte mult că eu m-am dus să-l ajut gratis.“

Plecarea antrenorului din Ghencea nu s-a produs doar din cauza patronului, ci și a fanilor prezenți la ultima partidă. Suporterii roș-albaștrii au scandat „Demisia!“ după partida finalizată 1-1 cu Astra Ploiești, ceea ce a contribuit la decizia lui „Sir“.

ADVERTISEMENT