Life

Ce religie are, de fapt, Andreea Esca. Confesiune neașteptată a prezentatoarei de la Pro TV

Care este religia pe care o are, în realitate, Andreea Esca. Moderatoarea de la Pro TV a dezvăluit un mare secret de familie.
28.03.2024 | 07:45
Ce religie are de fapt Andreea Esca Confesiune neasteptata a prezentatoarei de la Pro TV
Care este religia pe care o are, în realitate, Andreea Esca. Moderatoarea de la Pro TV a dezvăluit un mare secret de familie. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ce religie are, de fapt, Andreea Esca. Confesiune neașteptată a prezentatoarei de la Pro TV. Celebra știristă a vorbit deschis despre credință și despre Biserica la care se roagă atunci când lucrurile nu merg cum trebuie.

Care este religia pe care o are, în realitate, Andreea Esca. Moderatoarea de la Pro TV a dezvăluit un mare secret de familie

Care este religia pe care o are, în realitate, Andreea Esca. Moderatoarea de la Pro TV a dezvăluit un mare secret de familie. Vedeta a mai spus că sărbătorește de două ori Paștele, dar care este motivul pentru care face asta?

ADVERTISEMENT

Ei bine, jurnalista a mărturisit că a fost botezată când era mică în religia ortodoxă, însă atunci când s-a căsătorit cu Alexandre Eram a trecut la catolici. Nunta a avut loc în urmă cu aproximativ 24 de ani, în anul 2000.

Copiii prezentatoarei, Alexia Eram și Aris Eram, sunt la rândul lor catolici. Cu toate acestea știrista de la Pro TV recunoaște că sufletul său a rămas la ortodocși, acolo unde merge frecvent să se închine și să se roage.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt o catolică pârâtă pentru că sunt botezată ortodox, și recunosc, merg în continuare la biserica ortodoxă, am niște sfinți ortodocși în care cred și rămân acolo, în sufletul meu.

Am trecut la romano-catolici atunci când m-am măritat pentru că nu puteam altfel să facem căsătoria rămânând fiecare așa, de fapt așa era atunci, am înțeles că se poate, că unele biserici acceptă, altele nu.

ADVERTISEMENT

Noi nu am avut această șansă să fim acceptați fiecare cu… În 2000 ne-am căsătorit, deci iată, 24 de ani se fac imediat. Și atunci am trecut la romano-catolici ca să mă căsătoresc cu Alex, care este botezat romano-catolic”, a declarat Andreea Esca în emisiunea La Măruță, de la Pro TV.

Andreea Esca, detalii despre religia părinților săi

Andreea Esca a venit cu câteva detalii și despre religia părinților săi. Tatăl său, Dumitru Esca (85 de ani), este originar din Ardeal unde până în anul 1948 toți oamenii erau trecuți la ortodocși obligatoriu pentru că așa doreau comuniștii.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa figura paternă a adoptat această religie o perioadă, însă după Revoluție s-a întors la biserica lui, la greco-catolici. Concret, știrista va sărbători Paștele Catolic pe data de 31 martie și pe cel Ortodox pe 5 mai.

„Noi, duminică, avem Paștele. Eu sărbătoresc de fiecare dată de două ori, așa că sunt cea mai câștigată din toată alegerea. Nu țin post, nu sunt în stare să țin post, nu mi-am propus, dar probabil că dacă mi-aș propune aș ține post.

La catolici e mult mai ușor pentru că doar carne nu trebuie să mănânci. Dar având în vedere că mănânc foarte puțină carne, chiar aș putea spune că țin…”, a mai spus Andreea Esca, mai arată sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT