Life

Ce religie au Klaus și Carmen Iohannis. Președintele și soția sa nu sunt ortodocși și au credințe diferite

S-a aflat ce religie au, de fapt, Klaus și Carmen Iohannis. Președintele României și soția lui nu sunt ortodocși, ba chiar au credințe diferite.
04.11.2023 | 18:55
Ce religie au Klaus si Carmen Iohannis Presedintele si sotia sa nu sunt ortodocsi si au credinte diferite
Ce religie au Klaus și Carmen Iohannis. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

S-a aflat ce religie au Klaus și Carmen Iohannis. Nu doar că Președintele țării și Prima Doamnă nu sunt ortodocși, dar aceștia au și credințe diferite. Subiectul a stârnit controverse printre creștini.

Ce religie au Klaus și Carmen Iohannis

În afară de activitatea politică, Klaus Iohannis a fost controversat și pentru aspectele ce țin de viață personală. Președintele României a fost luat în vizor de opinia publică pentru numeroasele proprietăți pe care le deține. 

ADVERTISEMENT

Totodată, aparițiile lui Carmen Iohannis sunt întotdeauna urmărite. Nu de puține ori a fost criticată Prima Doamnă pentru alegerile sale vestimentare, considerate de unii specialiști nepotrivite, iar recent s-a afișat cu niște bijuterii pe care puține profesoare și le-ar permite. 

Cei doi sunt au fost în atenția publicului și pentru religiile lor. Carmen și Klaus Iohannis nu sunt ortodocși. De fapt, președintele este creştin evanghelic lutheran, în timp ce soția sa este greco-catolică.

ADVERTISEMENT

Preotul de la biserica în care se roagă Iohannis a făcut dezvăluiri și a menționat că se bucură nespus pentru faptul că o persoană din comunitatea sa a ajuns în fruntea țării, lucru pe care îl consideră semn de progres.

„Este o bucurie pentru noi, dar mai ales este un semn de maturitate pentru societatea românească, pentru deschiderea ei. Cred că dă un semnal foarte bun către toată Europa şi, de aceea, mă bucur”, a declarat Kilian Dörr, conform știripesurse.ro. 

ADVERTISEMENT

Președintele merge des la slujbă

Mai mult decât atât, chiar dacă fac parte din religii diferite, bisericile la care merg Carmen și Klaus Iohannis și uneori merg și împreună „Domnul Iohannis este un membru ca oricare altul în parohia noastră.

El a fost membru în consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003. Soţia lui este membră în parohia catolică din Sibiu. Bisericile sunt aproape. Deseori o însoţeşte pe dânsa la biserică. Dar, bineînţeles, este şi prezent din când în când la noi şi a fost practicant şi activ chiar în consiliu”,  a mai spus preotul.

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva vreme, pe internet s-a răspândit o petiție prin care se cere botezul ortodox al lui Carmen Iohannis, pentru a putea fi menționat în biserică. Kilian Dörr consideră că această cerere nu ar trebui luată în calcul.

„E un nonsens. Dar este şi un semn al maturităţii oamenilor, că pot distinge între confesiuni. Eu zic că pentru oricine se poate ruga în biserică. Este clar că nu trebuie luată în considerare”, a declarat preotul, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT