Sport

Ce riscă Petrolul după condamnarea fostului vicepreședinte al clubului. Precedentul care le dă fiori „lupilor”

Petrolul Ploieşti riscă retrogradarea, după ce Mihai Dogaru, fostul vicepreşedinte al clubului, a fost condamnat pentru dare de mită.
15.06.2021 | 16:21
Ce risca Petrolul dupa condamnarea fostului vicepresedinte al clubului Precedentul care le da fiori lupilor
ADVERTISEMENT

Un nou scandal „Mită pentru arbitri“ a zguduit fotbalul românesc la finalul lunii martie, când Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au organizat un flagrant.

În urma acestei acţiuni, Mihai Dogaru, vicepreşedinte la Petrolul Ploieşti şi manager general la Veolia – principalul sponsor al prahovenilor -, a fost dus la audieri. La aproape trei luni distanţă, pe 15 iunie, Dogaru a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru dare de mită.

ADVERTISEMENT

Ce riscă Petrolul Ploieşti după ce fostul vicepreşedinte a fost condamnat pentru dare de mită

Mihai Dogaru a ocupat funcţia de vicepreşedinte la Petrolul Ploieşti, iar clubul poate avea de suferit în urma condamnării acestuia.

Conform procedurilor, după condamnarea oficialului petrolist, Radu Vişan, secretarul general al FRF, trebuie să trimită o sesizare la Comisia de Disciplină, pentru anchetarea cazului. Dacă aceasta va decide că Petrolul trebuie sancţionată, echipa prahoveană va fi retrogradată. Hotărârea Comisiei de Disciplină trebuie comunicată Departamentului de Competiţii al FRF, care o va pune în aplicare.

ADVERTISEMENT

Precedentul FC Argeş îi dă fiori Petrolului. Cum se apără ploieştenii

Petrolul tremură în aşteptarea deciziei Comisiei de Disciplină, pentru că există un precedent în fotbalul românesc. Cornel Penescu, fostul patron de la FC Argeş, a fost condamnat pentru dare de mită, iar clubul a fost retrogradat în liga secundă.

Petrolul îşi doreşte să nu păţească acelaşi lucru şi se apără spunând că Mihai Dogaru nu mai făcea parte din organigrama clubului, în momentul în care a fost prins în flagrant.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte însă, formaţia prahoveană a făcut o solicitare la FRF ca la ultimul joc din sezonul regular de Liga 2, cel cu U Cluj, Mihai Dogaru să fie una dintre persoanele cu acces în stadion.

Conform regulilor sanitare în vigoare la momentul respectiv, numărul celor care aveau voie în arenele sportive era limitat, iar cei în cauză ar fi trebuit să facă parte din organigrama unuia dintre cele două cluburi implicate.

ADVERTISEMENT
Lista cu persoanele pentru care petrolul a cerut acces în tribune la partida cu U Cluj, din ultima etapă a sezonului rugular

Speranţele Petrolului se leagă de cazul UTA

UTA se confruntă şi ea cu un caz de dare de mită, dar are şanse mari să scape de retrogradare. Trei oficiali arădeni au fost trimişi în judecată pentru dare de mită, dar clubul arădean nu este implicat în proces.

Tocmai de aceea, UTA nu se teme de retrogradarea din Liga 1„Nu mi-e teamă deloc, nici măcar nu e programată o ședință. E un fake-news. De două săptămâni, am primit o notificare de la DNA, UTA a fost clasată și absolvită de orice problemă și învinuire.

Din acest motiv, nu avem niciun pic de emoții. UTA nu e în pericol deloc, urmează să fie achitați și cei doi angajați care sunt în continuare în club”, a declarat unul dintre acționarii de la UTA Arad, Alexandru Meszar, pentru gsp.ro.

Speranţele Petrolului se leagă de cazul UTA. Ploieştenii vor ca numele clubului să nu fie legat oficial de Mihai Dogaru şi astfel să evite o retrogradare forţată.

Vivi Răchită speră ca Petrolul să nu fie retrogradată

FANATIK l-a contactat pe Valeriu Răchită, fost jucător şi antrenor la trupa ploieşteană, pentru a comenta subiectul, dar acesta nu era la curent cu sentinţa de condamnare.

„Nu știu despre condamnare. Îmi pare rău. Sper ca Petrolul să nu aibă de suferit. Nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă acolo. Proiectul meu a fost respins. Sunt alături de ei doar sufleteşte“, a declarat Valeriu Răchită.

ADVERTISEMENT