News

Ce s-a ales de Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat din balconul Parlamentului. Ce meserie are acum fostul angajat TVR

Ce s-a ales de Adrian Sobaru, fostul angajat TVR care s-a aruncat din balconul Parlamentului României. Bărbatul și-a schimbat meseria.
08.07.2023 | 18:41
Ce sa ales de Adrian Sobaru barbatul care sa aruncat din balconul Parlamentului Ce meserie are acum fostul angajat TVR
Ce s-a ales de Adrian Sobaru. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Impact.ro/ Antena3
ADVERTISEMENT

Ce s-a ales de Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat din balconul Parlamentului. Fostul angajat al TVR are o nouă meserie. În anul 2021, el și-a încheiat activitatea în presă, după ce a anunțat că demisionează de la televiziunea publică.

Ce s-a ales de Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat din balconul Parlamentului

În urmă cu 13 ani, în 2010, Adrian Sobaru a încercat să se sinucidă în timp ce se afla în Parlamentul României. Fapta fostului angajat TVR a fost dictată de disperarea pe care acesta o trăia, la momentul respectiv, din cauza problemelor cu care se confrunta fiul său, diagnosticat cu autism.

ADVERTISEMENT

Gestul a fost făcut ca o formă de protest, chiar în timp ce premierul de la vremea respectivă, Emil Boc, ținea un discurs în plenul reunit al Parlamentului. Era ziua în care s-a dezbătut moțiunea de cenzură împotriva legii privind salarizarea unitară.

În ciuda incidentului șocant, prim-ministrul a continuat să urmeze procedura de picare a moțiunii de cenzură. Deși unii dintre parlamentari se așteptau ca votul să fie amânat, ședința plenului reunit a fost reluată.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, în momentul în care s-a aruncat de la balconul Camerei Deputaților, Adrian Sobaru ar fi rostit cuvinte dureroase: „Mi-aţi luat pâinea copiilor. Pentru tine, Boc“. Totodată, angajatul TVR purta un tricou pe care scria „Ne-ați ciuruit!!! Ne-ați vândut și ne-ați trădat. Ne-ați ucis viitorul copiilor. Ne puteți lua viața și banii, dar nu LIBERTATEA!!!”.

Ce spune fostul angajat TVR despre actuala meserie

Imaginile șocante cu Adrian Sobaru, prăbușindu-se de la balconul Parlamentului, au făcut înconjurul lumii. Din fericire, bărbatul a ajuns la spital în stare stabilă, iar acolo a primit îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT

La câțiva ani de la producerea acestui eveniment, Sobaru spunea că în acest fel a reușit să își ajute copilul cu autism. Bărbatul povestea că fiul său, Călin, a luat cu note mari examenul de Bacalaureat și a fost admis la Politehnică.

„Acest copil a sfidat legile umane, legile fizicii. A demonstrat că imposibilul poate să devină posibil. Doar să nu te lași bătut și să mergi înainte cu toate greutățile, căci se poate schimba cursul vieții. El a reușit și credeți-mă că mulți alții ar putea reuși. Este un copil care a avut ghinionul să se nască într-o societate autistă, dar care a reușit să ajungă departe”, spunea Adrian Sobaru, în anul 2015, pentru Dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Acum, fostul angajat al TVR a decis să lucreze ca șofer de TIR pentru a-și ajuta fiul, care locuiește în Germania. „Străin între străini, șofer de TIR la bătrânețe să îmi ajut copilul cu handicap. E o muncă periculoasă, camioanele sunt atacate adesea, poți fi omorât într-o parcare. Înfrunt însă orice, important este să-mi pun copilul pe picioare”, a declarat Adrian Sobaru, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

 

 

ADVERTISEMENT