News

Ce s-a ales de averea românului cu cea mai mare pensie! ”Avea pe cineva, dar la casa lui e pustiu!”

Gheorghe Bălășoiu a murit pe 2 iunie, la vârsta de 73 de ani. Bărbatul cu cea mai mare pensie din România, peste 78000 de lei, a lăsat în urmă o moștenire impresionantă.
06.08.2021 | 17:46
Ce sa ales de averea romanului cu cea mai mare pensie Avea pe cineva dar la casa lui e pustiu
Ce s-a ales de averea românului cu cea mai mare pensie! ”Avea pe cineva, dar la casa lui e pustiu!”
ADVERTISEMENT

Răpus de suferințe vechi la 73 de ani, Gheorghe Bălășoiu și-a trăit ultimii ani de viață încercând să ignore invidia generală din jur. După ce s-a aflat că el este românul care are cea mai mare pensie din România, peste 78000 de lei, bărbatul s-a închis și mai mult în el și în curtea spațioasă care îi înconjura impunătoarea vilă din satul argeșean Bascov.

Bălășoiu a activat în tinerețe în magistratură, devenind mai târziu șef al Penitenciarului Colibași. În 2005, chiar înainte de a ieși la pensie, Gheorghe Bălășoiu s-a transferat ca procuror la Curtea de Apel Pitești, unde a stat doar câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Pensia lui Gheorghe Bălășoiu a ajuns astronomică după diverse artificii legale

Artificiile făcute de Bălășoiu pe finalul mandatului i-au adus bărbatului o pensie astronomică. Pentru ca venitul la bătrânețe să fie cât mai generos, Gheorghe Bălășoiu a renunţat în 2005 la concediul de odihnă, bifând și foarte multe deplasări în interes de serviciu. Sumele rezultate s-au indexat astfel cu salariul din ultima lună muncită, luată în calcul pentru stabilirea pensiei.

Ca să ajungă pe cele mai înalte culmi în clasamentele pensionarilor români, Bălășoiu a luat-o de jos, ca să zicem așa, pensia lui fiind de ”doar” 34000 lei în 2017. În ianuarie 2021, însă, ministrul Muncii, Raluca Turcan, risipea misterul, declarând că pensia cea mai mare din România a ajuns la 78000 lei și este încasată de un fost director de penitenciar din județul Argeș.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era considerat un om retras și taciturn

Ultimii ani l-au prins pe Gheorghe Bălășoiu în procese cu Casa de Pensii, căreia îi cerea în instanță o nouă creștere a veniturilor sale. În 2016, Gheorghe Bălășoiu a traversat cumplita dramă a pierderii fiului Mircea, găsit mort în casă la doar 49 de ani. Cu un an înainte, băiatul lui Bălășoiu provocase un accident rutier și fugise de la fața locului.

Moartea lui Gheorghe Bălășoiu, survenită pe 2 iunie anul curent, nu a bulversat comunitatea locală. ”Era un om retras, taciturn chiar. Eu sunt în administrația locală de aproape 30 de ani, dar în afara faptului că-l vedeam dimineață că iese să-și cumpere ziare nu pot să spun nimic în plus, că nu prea vorbea cu nimeni”, a declarat pentru FANATIK primarul comunei Bascov.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Bălășoiu”vâna” reducerile atunci când își plătea taxele

Edilul Gheorghe Stancu și-a amintit apoi și alte detalii despre bărbatul cu cea mai mare pensie din România. ”Era la zi cu toate taxele, nu erau probleme pe partea asta. Mai mult, ca să prindă reducerea aia de 10%, venea și își plătea impozitele anuale fix pe 31 martie”, a comentat primarul din Bascov.

”Acum, la casa lui nu mai stă nimeni, deși eu știu că trăia cu cineva. Nu e nici o mișcare în curte, am trecut chiar azi pe lângă casa lui, în drum spre primărie. El avea o fată la Timișoara, doctor, e posibil să se ocupe ea de tot ce a rămas după tatăl ei”, a încheiat primarul.

ADVERTISEMENT

După ce a intrat în istorie drept românul cu cea mai mare pensie, Gheorghe Bălășoiu a plecat pe lumea cealaltă condus pe ultimul drum de familie și de puținii prieteni pe care i-a strâns de-a lungul vieții. Tipic românesc, regretele comunității după disparția fostului director de penitenciar sunt invers proporționale cu cuantumul uriaș al pensiei lui Gheorghe Bălășoiu.

 

ADVERTISEMENT