Life

Ce s-a ales de Nana din Moștenirea, actrița pe care mulți români o adora pentru serialul de la Pro TV. Ce face acum Rodica Negrea

Ce s-a ales de Rodica Negrea, actrița care a adus-o la viață pe Nana în serialul Moștenirea. Milioane de români au îndrăgit-o.
23.08.2023 | 16:34
Ce sa ales de Nana din Mostenirea actrita pe care multi romani o adora pentru serialul de la Pro TV Ce face acum Rodica Negrea
Ce s-a ales de Rodica Negrea, actrița care a interpretat-o pe Nana în Moștenirea. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rodica Negrea este îndrăgită de milioane de români. Unii au cunoscut-o pe scena teatrului, alții din multiplele telenovele în care a apărut. Ce face acum actrița care a interpretat-o pe Nana în serialul Moștenirea.

Ce face acum Rodica Negrea, actrița din Moștenirea

Raluca Negrea estre actrița cu voce suavă, liniștitoare, pe care mulți o recunosc mai ales din telenovelele în care a jucat. Românii o știu mai bine din Secretul Mariei, din Numai iubirea, din Îngerașii sau din Moștenirea, acolo unde a interpretat-o pe Carmen Nana Potcovaru.

ADVERTISEMENT

Actrița a venit pe lume la Târgu Mureș, în anul 1956, chiar în ziua de Crăciun. Pasiunea sa a fost teatrul. L-a studiat la Istitutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”,  la clasa profesoarei Olga Tudorache.

Din anul 1980, de când a absolvit, Rodica Negrea nu a mai stat departe de scenă. A jucat în numeroase spectacole de teatru și are multiple premii adunate de-a lungul carierei impresionante. De pildă, în mai 2019, a primit  Premiul Uniunii Cineaştilor din România pentru interpretare feminină în rol secundar pentru rolul doameni Preda din filmul “Moon Hotel Kabul, regizat de Anca Diman.

ADVERTISEMENT

În același ani, tot rolul acesta i-a adus și o nominalizare la Premiile Gopo, la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar. De asemenea, Rodica Negrea va putea fi urmărită în curând într-o nouă producție.

Este vorba despre cel mai recent film scris și regizat de Radu Jude, Nu aștepta prea mult sfârșitul lumii, care a fost inclus în cea de-a 76-a ediției Festivalului International de Film de la Locarno, care s-a desfășurat în perioada 2-12 august.

ADVERTISEMENT

Din distribuție mai face parte și fiica sa, Ilinca Manolache, care este protagonistă alături de Ovidiu Pirsan, Dorina Lazar și Lazlo Miske. De asemenea, în filmul în care apare Raluca Negrea mai sunt Șerban Pavlu, actorul din serialul Clanul, Nicodim Ungureanu și Zita Moldovean.

Drama care i-a marcat viața actriței

Chiar dacă Nana din Moștenirea are un zâmbet angelic, acesta ascunde o mare durere. În anul 1998, după 19 ani de iubire, l-a pierdut pe soțul său și tatăl fiicei sale, care a fost răpus de o boală nemiloasă. 

ADVERTISEMENT

„Ne-am cunoscut în facultate, ne-am iubit, ne-am luat, am fost fericiţi. A fost! Ilinca e cel mai frumos dar de la Dumnezeu. A moştenit foarte multe de la tatăl ei. Cel mai frumos lucru pe care Ilinca îl are de la Dinu e felul în care trăieşte bucuria, bunătatea, râsul. Mă bucur că lumea o iubeşte aşa cum l-a iubit şi pe Dinu.

A fost atât de bun şi de frumos, chiar şi în momentele în care vorbea despre sfârşitul pe care îl simţea. A plecat atât de repede dintre noi. Pe scenă am evitat să fim împreună, eram diferiți ca stil”, a povestit Rodica Negrea în trecut, citată de click.ro. 

ADVERTISEMENT