Life

Ce s-a găsit în corpul unui bărbat care a mâncat slănină puțin gătită. Medicii au fost surprinși

Ce au identificat medicii în corpul unui bărbat care a consumat slănină gătită insuficient. Cazul i-a impresionat foarte mult.
13.03.2024 | 23:43
Ce sa gasit in corpul unui barbat care a mancat slanina putin gatita Medicii au fost surprinsi
Cum l-a afectat slănina puțin gătită pe bărbat. Sursa foto: gatesc.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat care a consumat slănină gătită insuficient i-a șocat pe medici. După ce s-a prezentat la spital cu migrene, de care suferea săptămânal, de altfel, doctorii i-au descoperit în corp ceva la care nu se așteptau.

Ce s-a descoperit în corpul unui american care a consumat slănină prea puțin gătită

Pacientul este un bărbat în vârstă de 52 de ani de peste Ocean, din SUA, iar medicamentele pe care le lua contra migrenelor nu-i făceau față. Cazul său a fost documentat de American Journal of Case Reports.

ADVERTISEMENT

Întrebat de doctori dacă a călătorit în ultima perioadă în zone cu risc de securitate alimentară, individul a negat, în schimb a mărturisit că multă vreme a avut o slăbiciune pentru ”slănina ușor gătită, necrocantă”. I s-a făcut de îndată o tomogfrafie computerizată.

În urma CT-ului, cercetărorii din Florida au văzut în creierul bărbatului ceva dubios. Pungi pline cu lichid sau focare chistice. Inițial și-au pus problema unei posibile tumori, unei hidrocefalii sau a unor chisturi neurogliale congenitale.

ADVERTISEMENT

Bărbatul avea în creier larve ale teniei de porc

La numeroase teste a fost supus americanul, iar în cele din urmă a fost testat pozitiv pentru anticorpi de chist cisticercoză și a fost diagnosticat cu neurocisticercoză. Această problemă de sănătate este o infecție parazitară, cauzată de sistemele larvare ale teniei de porc.

”Se poate doar specula, dar având în vedere predilecția pacientului nostru pentru carnea de porc insuficient gătită și antecedentele de expunere benignă, credem că cisticercoza lui a fost transmisă prin autoinfecție după spălarea necorespunzătoare a mâinilor”, sunt cuvintele cercetătorilor, informează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Ulterior diagnosticului, bărbatul a primit un tratament strict. I s-a prescris o rețetă cu medicamente antiinflamatoare și antiparazitare, fiind tratat cu succes în final. Cât de periculoasă este, totuși, o afecțiune precum cea a americanului?

Potrivit datelor experților de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), dacă tindem să mâncăm carne de porc gătită insuficient, atunci riscăm să ne infectăm cu tenie, adică parazitul care trăiește în acest animal și care poate fi ușor ingerat de om.

ADVERTISEMENT

Cum evităm tenia de porc

Tenia poate fi luată și dacă nu te speli pe mâini după ce ai atins carnea de porc sau animalul în sine. Nu în ultimul rând, dacă o persoană este infectată cu acest parazit și nu se spală pe mâini după ce merge la baie, poate dezvolta în mod cert o problemă gravă de sănătate.

De asemenea, persoana care va intra la baie după o persoană contaminată și va lua contact cu suprafețele atinse anterior de cel infectat, la rândul său se supune riscului de îmbolnăvire. Așadar, este important nu doar cum gătim carnea de porc, ci și igiena.

Cele mai mari rate de infecție cu tenie s-au descoperit până în prezent în America Latină, Asia și în Africa. În aceste zone, igiena lasă de dorit, iar porcii nu au parte de o salubritate și o alimentație corespunzătoare.

ADVERTISEMENT
Tags: