News

Ce s-a întâmplat cu cadavrul lui Alexei Navalnîi. Lovitură pentru apropiații opozantului rus

Misterul din jurul morții lui Alexei Navalnîi se adâncește tot mai mult. Trupul opozantului rus nu poate fi găsit de familie
17.02.2024 | 16:17
Ce sa intamplat cu cadavrul lui Alexei Navalnii Lovitura pentru apropiatii opozantului rus
Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi nu ar fi ajuns la singura morgă din apropierea închisorii unde a murit opozantul rus. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cadavrul principalului opozant rus al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu a fost găsit la singura morgă din Salekhard, orașul situat în apropierea închisorii din regiunea arctică unde Navalnîi a murit subit vineri, 16 februarie.

Dezvăluiri șocante: Corpul lui Navalnîi lipsă de la singura morgă din Salekhard

Faptul că trupul neînsuflețit al opozantului lui Putin nu a ajuns la morgă a fost dezvăluit un angajat al morgii, care a fost contactat telefonic sâmbătă, 17 februarie, de către jurnaliștii Reuters.

ADVERTISEMENT

Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a confirmat la rândul său moartea celui pe care l-a reprezentat. Ea a vorbit și despre o notificare oficială primită de la autorități și care a fost adresată mamei lui Navalnîi, Ludmila.

„Alexei a fost ucis. Moartea sa a avut loc pe 16 februarie, la ora 14:17, ora locală, conform mesajului oficial către mama lui Alexei”, a scris purtătorul de cuvânt Kira Iarmiş, într-un mesaj publicat sâmbătă, 17 februarie pe platforma de socilizare X.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Kira Iarmîș a spus tot pe platforma X că mama lui Navalnîi și avocatul opozantului rus s-au deplasat la morgă, dar au găsit-o închisă, contrar asigurărilor anterioare primite de la colonia penitenciară în care a decedat Navalnîi.

„Avocatul lui Aleksei și mama lui au ajuns la morga din Salekhard. Era închisă, deși colonia (penitenciară) confirmase că este operațională și că trupul lui Navalnîi este înăuntru. Avocatul a apelat la numărul de telefon afișat pe ușă. I s-a spus că era a șaptea persoană care sună în acea zi și că trupul lui Aleksei nu se află la morgă”, a scris Kira Iarmîş.

ADVERTISEMENT

Alexei Navalnîi a murit în închisoare

Aleksei Navalnîi a murit ieri, 16 februarie, în spatele gratiilor, la doar 47 de ani. Bărbatul a ajuns în închisoarea din Rusia încă din 2021, dar  din decembrie 2023 a fost mutat într-un lagăr din Siberia.

Autoritățile ruse i-au atribuit lui Navalnîi mai multe acuzații, una dintre ele fiind delapidare, deoarece regimul îl acuza că ar fi folosit fonduri de 4,7 milioane de dolari în scop personal, donând banii pentru organizațiile sale politice.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut inițial de penitenciarul în care era închis opozantul regimului Putin, printr-un comunicat publicat pe site-ul său, denumit Serviciul Penitenciar Federal din regiunii Iamalo-Neneția. Penitenciarul a precizat că Navalnîi „s-a simțit rău” după ce a făcut o plimbare, iar apoi „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: