Life

Ce s-a întâmplat cu surorile Boaru, primele siameze născute în România. Soarta nu a fost blândă cu ele

Le mai ții minte pe surorile Boaru, primele siameze din România? Lina și Gherghina sunt protagonistele unei povești tragice.
22.07.2023 | 14:47
Ce sa intamplat cu surorile Boaru primele siameze nascute in Romania Soarta nu a fost blanda cu ele
Ce s-a ales de surorile Boaru, primele siameze din România. Sursa foto: colaj Fanatik/ wowbiz.ro
ADVERTISEMENT

Lina și Gherghina Boaru s-au născut în anul 1982 și au fost primele siameze din România. Au trecut printr-o operație de separare care a durat 14 ore, iar medicii au depus mari eforturi pentru a reuși. Chiar dacă au supraviețuit, povestea lor de viață este una tragică.

Ce s-a întâmplat cu surorile Boaru, primele surori siameze născute în România

Le mai ții minte pe surorile Boaru, primele siameze care s-au născut în România și care au supraviețuit unei operații de separare? Gherghina și Lina s-au născut în 1982, iar povestea lor de viață a fost una care bate filmele.

ADVERTISEMENT

Gemenele siameze au ajuns celebre în toată lumea, deoarece cazul lor medical a fost unul cu totul special, astfel că milioane de oameni au urmărit modul în care evoluează. Cu toate acestea, în urmă cu 10 ani, nici măcar mama lor nu mai știa nimic de ele.

Surorile Boaru erau atunci plecate la muncă în Italia, iar femeia lua în calcul cele mai sumbre ipoteze. Din nefericire pentru ea, în 2014, jumătate din cel mai negru coșmar al său a devenit realitate. Gherghina s-a stins din viață pe un pat de spital, după o lungă luptă cu cancerul.

ADVERTISEMENT

În urma sa a lăsat o fetiță, care de atunci se află în grija mamei. În urma morții acesteia, sora rămasă în viață, Lina Boaru, a dispărut încă o dată. După lungi căutări, ea a fost găsită, iar acum își duce traiul în casa părintească.

Nu și-a uitat sora

În vârstă de 38 de ani, Elena, așa cum preferă să i se spună, duce o viață cu multe lipsuri. Nu a fost fericită nici în dragoste, trecând printr-un divorț dureros. Acum, are grijă de nepoata pentru a cărui custodie s-a luptat din greu cu tatăl micuței, dar și de mama sa, bolnavă de diabet.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu a uitat-o pe sora ei, Gherghina Boaru, pe care o vizitează săptămânal la cimitir. Nici ea nu stă foarte bine cu sănătatea, însă nu are nici timpul nici banii necesari pentru a beneficia de ajutor medical.

„Lina este o femeie bună, dar care a avut mult ghinion în viață, a tras mult. Ea și mama ei sunt amărâte, dar ea continuă să lupte. Este harnică, muncește de dimineața până seara, are o gospodărie foarte îngrijită.

ADVERTISEMENT

Are și ea probleme de sănătate, dar le-a duce pe picioare, nu are bani de doctori sau de spitalizări. Mama ei, în schimb, nu e deloc bine, se duce săptămânal la spital și ia medicamente cu pumnul”, a declarat un vecin al surorilor Boaru, pentru impact.ro.

ADVERTISEMENT