Life

Ce să ai neapărat în bagaj dacă pleci într-o vacanță. Este esențial dacă vrei o călătorie fără griji

Tu știi ce trebuie să ai neapărat în bagaj dacă pleci într-o vacanță? Nu va mai exista riscul să ți se piardă geanta și vei avea o călătorie fără griji.
11.09.2023 | 11:38
Ce sa ai neaparat in bagaj daca pleci intro vacanta Este esential daca vrei o calatorie fara griji
Ce să ai neapărat în bagaj dacă pleci într-o vacanță. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei o vacanță fără griji află ce trebuie să ai neapărat în bagaj. Acest truc te va ajuta astfel încât să eviți situația în care bagajul tău se va pierde în cazul unui zbor.

Ce să ai neapărat în bagaj dacă pleci într-o vacanță

Fără să vrem, se întâmplă ca uneori bagajele noastre să fie pierdute. Iar asta poate fi valabil atât în timpului un zbor cu avionul, cât și în cazul unui drum cu un autocar. Cum să ne protejăm lucrurile personale?

ADVERTISEMENT

Un expert spune ce trebuie să ai neapărat în bagaj când pleci într-o vacanță. Va fi mai ușor pentru tine să îți recuperezi bagajul dacă acesta se va pierde, iar compania aeriană de asemenea va avea mai puțin de muncă.

Peter Drummond, șeful departamentului de bagaje al furnizorului de IT pentru transportul aerian SITA, a oferit detalii interesante. Într-un interviu acordat pentru CN Traveller, el spune că un lucru neobișnuit ar putea să facă diferența.

ADVERTISEMENT

“Dacă aveți ceva neobișnuit sau unic în geantă, este mult mai probabil să apară ca o potrivire pozitivă la raportul de bagaj pierdut și să vă fie returnat rapid. Poate fi vorba de ceva de genul o jucărie moale.

Sau un articol vestimentar neobișnuit. Asta înseamnă că în cazul unei situații neplăcute, compania aeriană poate căuta acel articol în baza de date”, a spus expertul, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

Cum îți poți proteja bagajul dacă zbori cu avionul

Ce altceva mai trebuie să ai în bagaj dacă pleci într-o vacanță? Drummond mai spune că poți să adaugi o copie a itinerariului, inclusiv adresa hotelului. În acest mod poți să fii găsit ușor dacă își pierzi bagajul.

De ce ar fi nevoie de așa ceva? Expertul precizează că etichetele bagajelor pot fi ușor smulse, iar dacă bagajul este găsit, se poate trimite la adresa respectivă. El recomandă, de asemenea, o panglică sau un model luminos pe valiza unui pasager.

ADVERTISEMENT

De ce se pierd bagajele? Explicația e simplă. “Una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii bagajelor este faptul că acestea seamănă cu geanta altcuiva și sunt luate din greșeală de pe carusel”,a mai completat acesta.

Printre altele, acesta mai recomandă și realizarea unor fotografii atât în interiorul, cât și în exteriorul bagajului și utilizarea etichetelor de urmărire, cum ar fi AirTags. Iar acestea pot fi găsite și la un preț mai ieftin și ne pot face călătoria una mai simplă.

ADVERTISEMENT