Life

Ce trebuie să nu îţi lipsească din bagaj atunci când pleci în Grecia. „Ale lor sunt oribile, indiferent ce marcă îţi cumperi”

Românii care pleacă în Grecia au grijă să ia cu ei mai multe lucruri și chiar alimente. Ce nu trebuie să îți lipsească din bagaj.
15.07.2023 | 11:07
Ce trebuie sa nu iti lipseasca din bagaj atunci cand pleci in Grecia Ale lor sunt oribile indiferent ce marca iti cumperi
Ce trebuie sa nu iti lipseasca din bagaje in Grecia Fotomontaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Grecia este una dintre destinațiile preferate de mulți români. Mulți dintre ei își fac bagajul și aleg să petreacă concediile acolo. De multe ori cozile la granițe sunt infernale, căci anual zeci de mii de români aleg Grecia. Dacă vreți să vă alăturați lor și să petreceți acolo concediul, iată ce să vă luați cu voi.

Iată ce nu trebuie să vă lipsească din bagaj dacă mergeți în Grecia

Inflația care a dus la scumpiri colosale în toată Europa îi determină pe români să fie mai chibzuiți. Astfel, mulți dintre ei aleg să se încarce de acasă cu tot felul de produse fără de care nu s-ar putea descurca în concediu. Speriaţi de scumpirile la carburanti, energie şi alimente, românii încearcă să afle la ce scumpiri ar trebui să se aştepte în Grecia. Așa că, mulți dintre ei iau măsuri preventive și trec granița cu maşinile burdușite de provizii.

ADVERTISEMENT

“Toate au alt gust, așa că mai bine vii cu ele de acasă”

Ce trebuie să îți pui în bagaj când pleci în Grecia. Românii dezbat pe internet problemele pe care le pot întâmpina în vacanţă. Astfel, aceștia încearcă să afle ce îşi pot duce cu ei fără să aibă probleme la vame şi ce i-ar ajuta cu adevărat. Controlul la vamă este atent, dar se poate trece cu alimente, băuturi răcoritoare şi chiar unele băuturi alcoolice. Există totuși o limită la băuturi și la țigări.

„Nu am avut niciodată probleme cu transportul mâncării. Cu conserve nu am trecut că nu mâncăm, dar cu mezeluri da. Ale lor mi se par oribile indiferent ce marcă cumperi. Mai bine vii cu ele de acasă. Bere nu bem sau alt alcool, deci nu este cazul. Dar merg cu esspresorul de cafea şi cafeaua. Şi cafeaua lor mi se pare groaznică. Şi spor la râs, tuturor. Peste tot în lume iau ceva cu mine care să fie pe gustul copiilor. Dar, na, pentru cei care fac un singur concediu pe an de o săptămâna şi ăla în Grecia, îi pot înţelege. Atâta pot şi ei”, a scris cineva pe grup.

ADVERTISEMENT

„Puteţi lua ce doriţi la dumneavoastră! Este ţară membră UE, în afară de limita la ţigări (un cartuş de adult) şi la alcool distilat (nu ştiu exact care este) nu ar trebui să fie vreo problemă. Au fost ceva discuţii la un moment dat – când era pesta porcină-legate de produsele din carne, dar din câte ştiu nu mai este cazul”, a adăugat altcineva.

Vameșii permit trecerea în Grecia cu orice fel de alimente în bagaj

Un alt membru al grupului a intervenit. Acesta susține că vameșii permit trecerea cu orice fel de alimente. A ținut totuși să precizeze că mâncărurile greceşti sunt foarte bune, mai ales cele servite la taverne: „Puteţi să treceţi cu alimente. Lactatele greceşti sunt foarte bune, sucurile naturale, măslinele, fructele, legumele etc. Toate mezelurile au alt gust. Mie nu îmi plac. În schimb îmi place mâncarea de la taverne. Exagerează cu cartofii prăjiti. Şi nici nu au preţuri mari. Nu trebuie să vă faceţi probleme”, a susținut acesta.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre turiștii care au “abonament” în Grecia au scris că produsele lor au cam aceleași prețuri cu ale noastre. Astfel, nu s-ar justifica să îți încarci bagajul cu tot felul de alimente și băuturi.

În plus, vameşii permit oricui să treacă orice cantitate de alimente şi bere: „Da, puteţi trece linistită. La început şi noi aduceam, dar am constatat că berea, apa sunt la fel de scumpe/ieftine ca în România. De exemplu, berea Vergina pe care o bem noi costă în supermarket sub un euro.

ADVERTISEMENT

Apa e la fel de scumpă/ieftină ca la noi. Luaţi ce credeţi că vă place pentru micul dejun (90% din familii mănâncă acasă micul dejun), dar ţineţi cont că găsiţi semipreparate foarte bune (icre, salate, paste cu brânză), precum şi iaurturi şi brânzeturi foarte bune”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT