Life

Ce să mănânci cu o oră înainte de culcare. Ajută enorm creierul și te face să adormi mai repede

Tu știi ce să mănânci cu o oră înainte de culcare? Această gustare nu doar că ajută enorm creierul, dar te și face să adormi mai repede.
21.01.2024 | 16:34
Ce sa mananci cu o ora inainte de culcare Ajuta enorm creierul si te face sa adormi mai repede
Ce să mănânci cu o oră înainte de culcare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Este bine să știi ce să mănânci înainte de culcare dacă vrei să ai un creier sănătos și totodată, să adormi mai repede. Există anumite alimente interzise, în timp ce altele sunt chiar recomandate.

Ce să mănânci cu o oră înainte de culcare

Cei mai mulți dintre noi deja știm ce nu e bine să facem înainte de culcare. Specialiștii ne recomandă să evităm consumul de alcool, cafea și de asemenea nu sunt recomandate nici dulciurile.

ADVERTISEMENT

Pentru un somn mai bun, este recomandat de asemenea să evităm să petrecem prea mult timp în fața ecranelor. Astfel, telefonul, tableta, dar și televizorul, ar fi bine să fie închise cu ceva timp înainte să ne băgăm la somn.

Și totuși ce e bine să mănânci înainte de culcare dacă vrei un creier sănătos? Există o gustare care te ajută să dormi mai bine. Iar dincolo de asta conține și nutrienți esențiali pentru creier, dar și pentru organism.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vrem o stare de bine și vrem să ne trezim odihniți a doua zi, putem opta pentru ea. Este vorba despre nuci. Pe ele e bine să le mănânci cu o oră înainte de culcare. Au o mulțime de beneficii și sunt considerate ”minuni ale naturii”.

Ce beneficii au nucile pentru somn și creier

Despre nuci se știe deja că fac minuni pentru creier. Dincolo de asta, ele sunt bogate în magneziu, dar și acizi grași Omega-3. Iar aceste elemente sunt esențiale pentru sistemul nostru nervos.

ADVERTISEMENT

Totodată, ele stimulează producția de melatonină. Astfel, dacă alegi să le mănânci înainte de culcare, vei avea parte de un somn odihnitor. Iar în fiecare noapte, corpul tău se va regenera.

Acest lucru este susținut și de Meghan Dillon, dietetician nutriționist înregistrat și asociat de nutriție la HelloFresh. Acesta a explicat de ce e bine să mâncăm nuci înainte de culcare, potrivit Mashed.

ADVERTISEMENT

Astfel, nucile conțin mici cantități de melatonină. Iar pentru cei care nu știu, acesta este hormonul care reglează ritmul circadian și poate contribui la inducerea somnului. Totodată, această gustare mai are și triptofan, un aminoacid esențial în reglarea somnului.

Practic, dacă le mănânci cu o oră înainte de culcare, corpul tău va intra într-o stare de relaxare. Iar efectele le vei vedea odată ce te pui la somn, dar și a doua zi dimineața când o să te trezești mult mai odihnit. 

“Dacă sistemul nervos parasimpatic nu este activat, ne putem simți stresați și tensionați, având dificultăți în a adormi deoarece corpul nu se relaxează corespunzător“, recomandă medicul Dillon.

ADVERTISEMENT