Life

De ce nu e bine să ții telefonul lângă tine atunci când dormi. Este un obicei foarte nesănătos

De ce nu este bine să ții telefonul lângă tine noaptea, atunci când dormi. Obiceiul nu este deloc unul sănătos. Trebuie neapărat să renunți la el.
26.11.2023 | 16:55
De ce nu e bine sa tii telefonul langa tine atunci cand dormi Este un obicei foarte nesanatos
De ce nu e bine să ții telefonul lângă tine. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Motivele pentru care nu e bine să ții telefonul lângă tine noaptea, atunci când dormi. Obiceiul e unul foarte nesănătos pentru organism și trebuie neapărat să renunți.

De ce nu e bine să ții telefonul lângă tine atunci când dormi

Multe persoane obișnuiesc să doarmă cu telefonul pe noptieră sau într-un alt loc aproape de pat, dar nu este deloc sănătos. Poate afecta somnul și sănătatea, așa că e bine să îl ții cât mai departe.

ADVERTISEMENT

Primul lucru de care să ții cont atunci când ai de gând să-ți ții dispozitivul lângă tine noaptea este faptul că s-ar putea să ai un somn neliniștit. Dacă primești mesaje, notificări sau apeluri în timpul nopții, atunci somnul tău va fi perturbat.

În plus, dacă ții telefonul lângă pat, poate apărea tentația de a-ți verifica mesajele sau notificările sau de a petrece timp pe rețelele de socializare înainte de culcare. Dacă faci acest lucru, atunci ți s-ar putea prelungi timpul de trezire, iar calitatea somnului ar fi afectată.

ADVERTISEMENT

Unele persoane au obiceiul de a-și pune telefonul sub pernă noaptea, dar acest lucru este foarte periculos. Dacă îți încarci dispozitivul în timpul nopții și îl ții sub perna ta, acesta se va supraîncălzi. Bateria va fi afectată și poate crește riscul producerii unui incendiu.

De asemenea, telefoanele emit radiații electromagnetice. Expunere prelungită la acestea a fost asociată cu posibile efecte negative asupra sănătății, așa că încearcă să ții dispozitivul cât mai departe de pat.

ADVERTISEMENT

Ecranele telefoanelor mobile emit lumină albastră, care ar putea duce la încetarea producției de melatonină, un hormon esențial pentru a induce somnul. Din cauza luminii albastre, poți avea dificultăți atunci când vrei să adormi.

Dacă obișnuiești să folosești prea mult dispozitivul înainte de culcare, ar putea să fie afectat timpul petrecut cu familia sau cu partenerul de viață, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Unde e bine să-și lași telefonul noaptea

Având în vedere efectele negative enumerate în rândurile de mai sus, e bine să ții telefonul departe de tine noaptea. În acest fel, vei limita utilizarea acestuia și vei avea un somn mai liniștit.

Evită să folosești dispozitivul înainte de culcare pentru a nu ajunge să petreci prea mult timp pe acesta. Ai nevoie de un mediu liniștit și întunecat pentru a putea avea un somn cât mai calitativ.

ADVERTISEMENT