Life

Ce să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania. Greșeala pe care mulți turiști o fac

Ce să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania? Turiștii fac niște greșeli frecvente, iar mai apoi se trezesc cu probleme.
27.03.2024 | 12:27
Ce sa nu comanzi la restaurant daca esti in vacanta in Spania Greseala pe care multi turisti o fac
Ce să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi ce să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania? Obiceiurile și tradițiile sunt diferite în fiecare țară, astfel că riști să te confrunți cu anumite probleme dacă nu știi ”regulile” nescrise de acolo.

Ce să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania

În momentul în care alegi să călătorești într-o țară străină, este important cunoști regulile și tradițiile locale. În acest mod nu doar că îi respecți pe cei din jur, dar reușești să economisești și bani.

ADVERTISEMENT

Ce să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania? Cei de la The Sun au dezvăluit cele două lucruri comune pe care le fac vizitatorii și care nu sunt tocmai pe placul localnicilor.

În primul rând, în Spania, restaurantele nu servesc prânzul la ora 12.00. Iar dacă o fac, este mai bine să le eviți cu orice preț. Motivul din spatele acestui lucru este că spaniolii nu iau a doua masă până la 14.30-16.00.

ADVERTISEMENT

Dacă un local este deschis mai devreme de atât, probabil că este o capcană. Drept urmare, riști să plătești mai mult la o singură masă decât în mod normal. Astfel, dacă ești într-o vacanță în Spania, nu merge la restaurant ca să comanzi prânzul.

Capcanele în care pot cădea turiștii

O recomandare importantă este să te uiți după localuri în care mănâncă localnici. Ce altceva să nu comanzi la restaurant dacă ești în vacanță în Spania? Turiștii ar fi bine să stea departe de orice restaurant care servește paella la cină.

ADVERTISEMENT

Acesta este un fel de mâncare servit în mod normal doar la prânz, deci va fi destul de vechi seara. Iar un alt semn al unei capcane pentru turiști sunt fotografiile cu mâncarea din față. Cel mai bine ar fi să optezi pentru un restaurant care nu are meniul la vedere.

Mai sunt însă și alte lucruri pe care trebuie să le știi dacă mergi în vacanță în Spania. Spre exemplu, sunt turiști care au ajuns să plătească bani pentru o masă la soare. De asemenea, o altă persoană a fost refuzată la un restaurant pentru că era singură.

ADVERTISEMENT

Există și cazuri mai deosebite în care anumite persoane nu au acces în restaurante din cauza ținutelor. Tocmai din acest motiv, este bine să ne informăm din timp, astfel încât să nu avem probleme în vacanță, oriunde am merge.

ADVERTISEMENT