Life

Țara în care nu trebuie să bei apă de la robinet sau să faci gesturi de afecțiune în public. E o destinație populară printre români

Maldive este una dintre cele mai luxoase destinații de vacanță, dar și regulile sunt pe măsură. Află ce este interzis să faci pe această insulă.
22.02.2024 | 07:26
Tara in care nu trebuie sa bei apa de la robinet sau sa faci gesturi de afectiune in public E o destinatie populara printre romani
Este o destinație de vis. Dar și regulile sunt pe măsură. Nu este permis să consumi apă de la robinet. Sursă foto: Google
ADVERTISEMENT

 Maldive este din ce în ce mai căutat printre români. Turiștii sunt impresionați de peisajale frumoase care par scoase din fotografii. Dar regulile sunt pe măsură. În timp ce în România este comun să bei apă de la robinet, acolo nu este absolut deloc recomandat.

Nu ai voie să bei apă de la robinet în această țară

Cultura Insulei Maldive este diferită față de a noastră. Este recomandat să știi ce este de neacceptat să faci ca turist și care sunt regulile pentru o conduită bună. Pentru început, nu ai voie să consumi apă de la robinet.

ADVERTISEMENT

În Maldive, apa trece printr-un proces puternic pentru a scăpa de bacterii și germeni. Iar după finalizarea acestei metode. apa devine săraca în nutrienți. Așadar, în magazinele locale, apa minerală îmbuteliată este o opțiune recomandată de ei.

Maldive este o regiune oarecum conservatoare. Așadar, o altă regulă importantă o reprezintă gesturile tandre în public. Localnicii nu agreează manifestările de genul acesta și pot ridica o sprânceană în caz contrar. Chiar și un sărut pe obraz este un gest lipsit de respect și o încălcare a legii.

ADVERTISEMENT

O altă regulă strictă o reprezintă restricțiile vamale. Importul și exportul anumitor produse este interzis. Este important să vă familiarizați cu regulile vamale și să respectați cerințele impuse de această regiune pentru a vă feri de probleme la intrarea sau ieșirea din țară.

Conservarea mediului este unul dintre avantajele acestui loc de vis. Turiștii sunt încurajați să mențină plajele și apa oceanului curate. Este interzis să arunci gunoiul pe plajă sau în apa oceanului.

ADVERTISEMENT

Nu fotografiați localnicii fără permisiunea lor

Înainte de a fotografia sau filma persoanele locale din Maldive, este politicos să le cereți permisiunea. Unele comunități sunt sensibile la acest aspect, iar încălcarea intimității lor poate cauza multe probleme.

Cei din Maldive sunt musulmani, iar practicarea altor religii în spațiul public este interzisă. Totuși, resorturile turistice pun la dispoziție spații special amenajate pentru exercitarea altor religii.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcămintea reprezintă un subiect foarte important pentru insulă. Nu purtați haine provocatoare în afara resorturilor. Este recomandat vizitatorilor să poarte haine care acoperă cât se poate de mult pielea.

ADVERTISEMENT
Tags: