Life

Ce să nu faci iarna dacă vrei să ai un păr sănătos. La ce e bine să renunți în perioada rece

E bine să știi ce să nu faci iarna dacă vrei să ai un păr sănătos. În perioada rece este recomandat să renunți la un anumit produs cosmetic.
26.11.2023 | 18:49
Ce sa nu faci iarna daca vrei sa ai un par sanatos La ce e bine sa renunti in perioada rece
Ce să nu faci iarna dacă vrei să ai un păr sănătos. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă îți dorești să ai un păr sănătos iarna, e bine să știi cum să îl îngrijești corect. Anumite obiceiuri, ori anumite produse pe care le folosești în restul anului s-ar putea să dăuneze podoabei tale capilare.

La ce e bine să renunți în perioada rece

La ce să renunți iarna dacă vrei să ai un păr sănătos și ce nu e bine să faci? Celebrul stilist de la Hollywood, Tom Smith, vine cu o serie de sfaturi utile. În lunile reci, e bine să ținem cont de ele.

ADVERTISEMENT

Obișnuiești să folosești balsam? Află că iarna, dacă vrei un păr sănătos, e mai bine să îl eviți. O alegere mai bună este masca de păr. Aceasta hrănește părul și de asemenea are și o textură mult mai bogată decât balsamul.

„Nu aveți nevoie de timp suplimentar, nu aveți nevoie de efort suplimentar, iar majoritatea oamenilor nici măcar nu trebuie să cheltuie bani în plus. Tot ce trebuie să faceți este să renunțați la balsam și să-l înlocuiți cu măști care au o textură mai bogată și un efect de hrănire mai puternic”, explică expertul.

ADVERTISEMENT

De ce masca de păr e o alegere mai bună în perioada rece? Spre deosebire de balsam, o mască bună de păr ne poate ajuta să ne hidratăm intens podoaba capilară. De asemenea, sunt șanse mari să avem rezultate chiar mai bune decât la salon, adaugă expertul.

Ce să nu faci iarna dacă vrei să ai un păr sănătos

Iar această regulă e esențială în special pentru părul creț, dar și pentru cel vopsit. Putem opta pentru măști care repară părul deteriorat, dar și pentru măști hidradante, în funcție de nevoile pe care le avem.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialistul ne recomandă să nu ne grăbim să ne tundem vârfurile uscate. O mască poate să facă minuni, în special în perioada rece, astfel că putem să avem un păr sănătos iarna fără alte intervenții.

Cât timp se ține masca de păr pentru un efect optim? Celebrul stilist spune că nu exist un interval fix. Totul depinde de compoziția, dar și de ingredientele active. Astfel, cel mai bine urmăm recomandările producătorului.

ADVERTISEMENT

O altă alegere potrivită în perioada rece pentru un păr sănătos îl reprezintă produsele de îngrijire fără spălară. De la seruri, până la creme sau uleiuri. Acestea ne protejează părul pe timpul zilei și de asemenea îl hrănesc în profunzime.

ADVERTISEMENT