Life

Ce să nu faci niciodată când e viscol afară. Sfaturi utile care îți pot salva viața

Ce să nu faci atunci când este viscol afară. Sfaturile utile de care e bine să ții cont în sezonul rece. Îți pot salva viața.
20.11.2023 | 11:01
Ce sa nu faci niciodata cand e viscol afara Sfaturi utile care iti pot salva viata
Ce să nu faci niciodată când e viscol afară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Experții au spus ce nu trebuie să faci niciodată atunci când e viscol afară. Călătoriile care nu sunt necesare trebuie evitate dacă sunt astfel de condiții meteo. Află cum trebuie să te pregătești dacă, totuși, e necesar să pleci undeva.

Ce să nu faci niciodată când e viscol afară. Sfaturile de care e bine să ții cont

Sezonul rece se apropie, iar temperaturile au început să fie destul de scăzute în ultima vreme, mai ales în timpul nopții. În anumite zone din țară, temperaturile au coborât deja sub -10 grade Celsius, iar în zona Moldovei au fost ninsori.

ADVERTISEMENT

Pentru a te proteja de viscolul de afară, trebuie să ții cont de câteva sfaturi care te pot ajuta. În primul rând, e bine să te informezi constant în legătură cu condițiile atmosferice prin intermediul radioului, televizorului sau a altor surse de știri.

În al doilea rând, trebuie să te pregătești bine pentru a rezista în casă. Este recomandat să ai în casă o rezervă de alimente, apă și combustibil. Totodată, e bine să-ți asiguri niște mijloace pentru a te putea încălzi, dar și pentru a-ți prepara mâncarea.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat important este să pregătești mijloace de iluminat independente de rețeaua electrică, în cazul în care viscolul ar putea crea o pană de curent. De asemenea, trebuie să păstrezi la îndemână și câteva unelte pentru degajarea zăpezii.

Ce să ai în mașină atunci când pleci la drum iarna

În plus, este recomandat să eviți absolut orice fel de călătorie, în cazul în care aceasta nu e necesară. Dacă, totuși, este necesar să pleci undeva, asigură-te că iei la tine îmbrăcăminte groasă și ai asupra ta căciulă, fular și mănuși.

ADVERTISEMENT

De altfel, e recomandat să călătorești numai ziua și să folosește șoselele principale, dacă mergi cu mașina. Înainte de a pleca de acasă sau din localitate, interesează-te bine de starea drumurilor.

În cazul în care întâmpini probleme, nu ezita să ceri ajutorul altor persoane. Dacă pleci cu mașina, asigură-te că aceasta este echipată cu cele necesare pentru sezonul rece, adică lanțuri pentru zăpadă, lopată și cablu de remorcare, notează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Trebuie să te asiguri că ai suficient combustibil pentru călătorie și să anunți câteva persoane apropiate în legătură cu ruta pe care te vei deplasa. Dacă te blochezi în trafic, încearcă să scoți autovehiculul tău de pe partea carosabilă astfel încât să facilitezi intervenția mijloacelor de deszăpezire.

Dacă ți se strică mașina, încearcă să-ți păstrezi calmul și să apelezi numărul unic de urgență 112. Aprinde luminile și așteaptă ajutorul echipelor de intervenție. Nu părăsi autovehiculul, deoarece există posibilitatea să te rătăcești.

ADVERTISEMENT
Tags: