Life

Ce să nu faci niciodată în aeroport. Telefonul tău poate fi grav afectat

Ce nu este indicat să faci cu telefonul atunci când te afli într-un aeroport. Dispozitivul poate fi grav afectat. Ce au descoperit experții.
14.04.2023 | 22:02
Ce sa nu faci niciodata in aeroport Telefonul tau poate fi grav afectat
Cum să utilizezi telefonul în aeroport. Sursa foto: Stirile Protv
ADVERTISEMENT

Telefonul este în prezent un dispozitiv indispensabil omului. Totuși, pe cât de util, pe atât de vulnerabil. În anumite locuri, precum aeroportul, trebuie să fii foarte atent la cum îl folosești, deoarece consecințele pot fi deosebit de grave.

De ce nu este bine să îți încarci telefonul în aeroport. La ce risc te supui

Dacă te afli în aeroport, evită să îți încarci aici telefonul în locurile special amenajate. Asta din cauză că puteți cădea în capcana infractorilor cibernetici. Aceștia au descoperit o metodă prin care vă pot spiona sau vă pot introduce tot felul de viruși.

ADVERTISEMENT

Infractorii cibernetici deturnează stațiile publice de încărcare din aeroporturi, în așa fel încât să introducă în telefonul persoanei care a rămas fără baterie programe malware și software. În urma acestora, riscați să nu mai puteți accesa telefonul, informează laptopmag.ro

De asemenea, specialiștii FBI avertizează oamenii și să nu-și încarce telefoanele nici atunci când sunt la un hotel sau într-un centru comercial. Infractorii ar cunoaște foarte bine cum să introducă programe de spionaj, prin porturile USB.

ADVERTISEMENT

”Evitați să folosiți stațiile de încărcare gratuită din aeroporturi, hoteluri sau centre comerciale. Infractorii și-au dat seama cum să folosească porturile USB publice pentru a introduce programe malware și software de monitorizare pe dispozitive.” transmit reprezentanții FBI.

Cum putem fi spionați de către infractorii cibernetici

Concret, odată ce îți pătrunde în telefon un ”inamic” există posibilitatea ca obiectul să fie blocat, din senin. Oricât ai încerca apoi să-l deblochezi, cu greu vei reuși sau chiar deloc. Vei fi nevoit să te deplasezi la un centru care se ocupă de reparația telefoanelor.

ADVERTISEMENT

Totodată, datele personale pot ajunge în posesia cuiva rău intenționat. Cu acestea se pot îndeplini anumite servicii care nu îți aparțin, precum extragerea tuturor banilor din contul bancar sau trimiterea unor mesaje în numele tău altor persoane din agendă.

Mai mult decât atât, infractorii cibernetici pot pătrunde în anumite conturi ale tale, îți pot dezvălui parole sau alte date confidențiale. Acestea se pot vinde dark web, iar persoanele de peste hotare să vi le utilizeze în beneficiul lor.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când reprezentanții FBI transmit populației să fie precauți cu privire la stațiile de încărcare din aeroporturi, hoteluri sau spații comerciale. Sunt cazuri când se lasă în mod intenționat cabluri USB conectate, în așa fel încât cel care le găsește să creadă că ”este ziua lui norocoasă”. Însă, telefonul poate fi sfârși rapid prin a fi distrus.

”Escrocii pot chiar să vă ofere cabluri ca un cadou promoțional, potrivit unui articol din New York Times”, au transmis experții FCC. Astfel, evitați să vă mai încărcați telefoanele în spațiile enumerate, pentru a nu vă pune în pericol datele personale.

ADVERTISEMENT
Tags: