Life

Ce să nu faci niciodată în timpul dușului. Greșeala banală care poate avea numeroase efecte nedorite

Tu știi ce să nu faci niciodată în timpul dușului? O greșeală banală poate avea numeroase efecte nedorite asupra organismului tău.
01.07.2023 | 12:28
Ce sa nu faci niciodata in timpul dusului Greseala banala care poate avea numeroase efecte nedorite
Ce să nu faci niciodată în timpul dușului. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci niciodată în timpul dușului? Anumite obiceiuri care pot părea banale ți-ar putea crea mari probleme. Iar asta o spun chiar specialiștii din domeniu. Aceștia ne recomandă să nu facem niciodată așa ceva în timpul dușului.

Ce să nu faci niciodată în timpul dușului

Dacă ești o persoană care vrea să economisească timp dimineața, ai grijă cum faci asta. Spălându-te pe dinți în timp ce ești la duș nu îți va aduce niciun beneficiu. Din contră, s-ar putea să te trezești cu probleme mai mari.

ADVERTISEMENT

De ce să nu faci acest lucru în timpul dușului? Medicul stomatolog Payal Bhalla susține că în realitate, contaminarea încrucișată între spălatul pe dinți și spălarea corpului în aceeași sursă de apă poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Mai mult de atât, procesul poate, de asemenea, să îți deterioreze periuța de dinți. Asta în condițiile în care la duș folosești apă destul de caldă, iar la spălatul pe dinți e nevoie de o apă rece. Deci, cel mai bine nu te speli niciodată pe dinți în timpul dușului.

ADVERTISEMENT

“Împărtășirea aceleiași surse de apă pentru periajul dinților și curățarea corpului poate duce la transferul de germeni din alte părți ale corpului în gură. Acest lucru ar putea compromite apoi sistemul imunitar și ar putea duce la boli nedorite.

Capul de duș poate găzdui bacterii. Iar atunci când vă spălați pe dinți sub duș, este posibil să vă expuneți periuța de dinți la aceste bacterii, crescând din nou probabilitatea de îmbolnăvire. 

ADVERTISEMENT

Dacă împărțiți dușul cu altcineva, există riscul de contaminare încrucișată. Împărtășirea unei periuțe de dinți sau expunerea periuței de dinți la bacteriile altcuiva poate duce la răspândirea germenilor”, a explicat acesta, potrivit The Mirror.

De ce nu e bine să folosești periuța electrică sub jetul de apă

Un alt lucru punctat de expert este cel legat de alte riscuri. Payal a mai spus că spălatul pe dinți în timpul dușului poate duce la riscul de a crea o podea alunecoasă. Cum este posibil acest lucru? Apa și pasta de dinți în exces se amestecă pe podeaua dușului.

ADVERTISEMENT

Medicul stomatolog adaugă că este recomandată periuța electrică în spălarea dinților. Iar deși multe dintre ele sunt rezistente la apă, nu este recomandat ca aceasta să fie scufundată în apă, în timpul dușului.

În timp, mecanismul periuței de dinți electrice, dar și periile, ajung să se deterioreze cu mult mai repede. În ceea ce privește economia când vine vorba de apă, medicul stomatolog aduce și aici o serie de clarificări.

Mai exact, acesta a spus chiar că s-ar putea să nu economisești atât de multă apă pe cât crezi dacă faci cele două activități în același timp, deoarece vei lăsa dușul să curgă în timp ce te speli pe dinți. Pe de altă parte, dacă alegi să te speli pe dinți la chiuvetă și închizi robinetul, atunci economisești cu mult mai multă apă.

ADVERTISEMENT